Ελασσόνα

Περιοδεία Γιώργου Κατσιαντωνη σε χωριά του δήμου Ελασσονας και Τυρνάβου

Είναι κάποιες φορές που τα λόγια δε μπορούν να εκφράσουν το συναίσθημα που αναβλύζει από μέσα σου όταν αντικρύζεις καταστάσεις πολύ δυσάρεστες και έντονα επώδυνες.

Τέτοιες ήταν οι εικόνες που αντίκρυσα όταν επισκέφτηκα σήμερα τα πολύπαθα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς. Μικροί και μεγάλοι ανάμεσα στα χαλάσματα, μεροκαματιάρηδες, άνθρωποι του μόχθου, οι οποίες μέσα σε μία στιγμή έχασαν το βιός τους, τη ζωή τους όλη.

Έρχονται, δυστυχώς, δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους όλων των χωριών. Στιγμές στις οποίες όλοι θα πρέπει να φανούν δυνατοί για να σταθούν στα πόδια τους.

Μακάρι να υπήρχε η δύναμη να επαναφέρει την κανονικότητα και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Απαιτείται συναίνεση από όλους τους φορείς, εθελοντική προσφορά και οργανωμένη προσπάθεια της πολιτείας έτσι ώστε το Μεσοχώρι, το Βλαχογιάννι, το Αμούρι, η Μαγούλα, το Πραιτώρι,το Δαμασι και όλα τα χωριά που υπέστησαν ζημιές να βρουν γρήγορα το βηματισμό τους και την ενεργητικότητά τους.

Συνομίλησα με προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων καθώς και με απλούς πολίτες, ηλικιωμένους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Όλοι αγωνιούσαν για το μέλλον τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Τους διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις για την γρήγορη ανακατασκευή των κατοικιών και των εργασιών τους.

Η προσπάθεια ξεκινάει άμεσα και χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων, παρότρυνση, συνεχείς πιέσεις προς την Πολιτεία καθώς και εγρήγορση έτσι ώστε να έχουμε σύντομα  το ποθητό αποτέλεσμα.

Previous ArticleNext Article