Λάρισα

Περιφέρεια και Επιμελητήριο δημιουργούν πλατφόρμα e-shop για τις επιχειρήσεις της Λάρισας

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Η εικόνα με το click away έχει προκαλέσει προβληματισμό στην αγορά της Λάρισας αλλά και ερωτηματικά, κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει για τις μεσαίες και κυρίως για τις μικρές επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές – σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 85 % λένε οι εκτιμήσεις- δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις σύγχρονες και πιεστικές ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού . Αυτή η κατάσταση ανοίγει μια νέα συνεργασία του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε μαζί και προς όφελος του εμπορικού κόσμου της πόλης να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου η οποία θα «φιλοξενήσει» τα προϊόντα της κάθε επιχείρησης που σήμερα δεν διαθέτει e-shop.

Πώς θα λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα

Την δημιουργία της πλατφόρμας αποκάλυψε στην εκπομπή «Έτσι κι αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος ο οποίος ανέλυσε και την λειτουργία της.

Μιλάμε για πλατφόρμα που θα λειτουργεί μέσω του Επιμελητηρίου και στην οποία η κάθε επιχείρηση μπορεί να ανεβάζει όλα τα προϊόντα της, ακόμη κι αν έχει μόλις έναν κωδικό προϊόντος. Θα φιλοξενεί προϊόντα όπως αντρικά και γυναικεία ρούχα, υποδήματα, κοσμήματα, καλλυντικά, εργαλεία κ.α.

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ενταχθούν, θα βάλουν τα προϊόντα με τους κωδικούς τους στη πλατφόρμα και ο υποψήφιος αγοραστής θα μπαίνει σε αυτή, θα επιλέγει το προϊόν που επιθυμεί και ακολούθως θα πληρώνει με κάρτα. Τα χρήματα αυτόματα θα πηγαίνουν στο λογαριασμό της κάθε επιχείρησης. Μάλιστα αυτό το τελευταίο είναι και ζήτημα έρευνας από τους ανθρώπους που το σχεδιάζουν, ώστε οι διαδικασίες να είναι απόλυτα διαφανείς και προς το συμφέρον του εμπορικού κόσμου. Δεν θα μπαίνουν τα χρήματα στο Επιμελητήριο αλλά απευθείας θα πάνε στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Τι λένε Αγοραστός- Γιαννακόπουλος για την σημαντική πρωτοβουλία

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μίλησε στην LarissaPress για αυτό το εγχείρημα. «Η Περιφέρεια διαχρονικά στηρίζει τις επιχειρήσεις και την αγορά της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Η πανδημία γέννησε νέες ανάγκες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, Εμείς μαζί με το Επιμελητήριο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα e-shop για όλες τις επιχειρήσεις που δεν είναι στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Για ακόμη μια φορά αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της αγοράς και τις κάνουμε πράξη», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

«Το Επιμελητήριο φτιάχνει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους «άστεγους» του ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα στεγάσει όλη αυτή την επιχειρηματικότητα που δεν έχει e-shop. Θα γίνει ένα marketplace. Τα συζητάμε αρκετό καιρό με το Περιφερειάρχη και αποφασίσαμε από κοινού να το κάνουμε πράξη. Το click away μας έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η πρωτοβουλία με ορίζοντα το μέλλον των επιχειρήσεων», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γιαννακόπουλος

Η πλατφόρμα ήδη σχεδιάζεται από τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να πραγματοποιηθεί και να στηθεί τους επόμενους μήνες. Μάλιστα ο κ. Αγοραστός έχει το φάκελο στα χέρια και αναμένεται να τον «τρέξει» άμεσα ώστε να απελευθερωθούν και τα χρήματα που θα χρειαστούν για να στηθεί το ηλεκτρονικό εγχείρημα.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article