Λάρισα

Πατροκτόνος Τυρνάβου: Καταδικάστηκε και για ψευδή καταμήνυση σε βάρος αστυνομικών

Με ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών καταδικάστηκε εκ νέου χθες ένας 50χρονος Τυρναβίτης, που τον Δεκέμβριο του 2013 δολοφόνησε τον πατέρα του στην αυλή του πατρικού τους σπιτιού στον Τύρναβο.

Ο 50χρονος παραπέμφθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων κατηγορούμενος αυτή τη φορά για ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία με την οποία καταδικάστηκε και πρωτόδικα με την ίδια ακριβώς ποινή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Με τη διαφορά ότι ο πατροκτόνος χθες απέμεινε μόνος καθώς και η σύζυγός του ζήτησε τελικά συγγνώμη από τους αστυνομικούς που ενέπλεξε στην υπόθεση, όπως το ίδιο είχαν πράξει πρωτόδικα και άλλοι 9 συγχωριανοί του όταν – εκ των υστέρων βέβαια – αντιλήφθηκαν ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον 50χρονο και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ψευδορκία.

«Εγώ ευθύνομαι για όλα εκτός από τη δολοφονία. Δεν την έκανα εγώ, όλα τα άλλα εγώ τα έκανα» παραδέχθηκε χθες κατά την απολογία του ο 50χρονος πατροκτόνος, χωρίς ωστόσο να πείσει το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων που τον έκρινε τελικά ένοχο.

Ο 50χρονος την περίοδο της σύλληψής του, είχε στείλει επιστολή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να κατηγορήσει τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασαν την υπόθεση.

Ότι έστειλαν στη φυλακή έναν αθώο, πως είναι διεφθαρμένοι και πως χρηματίσθηκαν μάλιστα και από την…. μητέρα του κατηγορουμένου προκειμένου
να τον ενοχοποιήσουν.

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Previous ArticleNext Article