Λάρισα

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το νέο ΕΣΠΑ «Θεσσαλία 2021-2027» από τον Περιφερειάρχη, Δ. Κουρέτα – Προγράμματα 553 εκατ. ευρώ (φωτό – βίντεο)

Παρουσία πλήθους φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου παρουσιάστηκε σήμερα, το πρωί της Παρασκευής το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» από τον Περιφερειάρχη, κ. Δημήτρη Κουρέτα και την Προϊσταμένη Μονάδας Α’ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Πολύτιμη Γραββάνη.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «κλείνουμε τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων του νέου ΕΣΠΑ στη Λάρισα. Ουσιαστικά ανοίγει ένας κύκλος δημόσιας διαβούλευσης, για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη εξειδίκευση, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι οι Δήμοι και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο ΕΣΠΑ, για να μπορέσουν, όταν βγουν οι προσκλήσεις, να υποβάλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να γίνει η απορρόφηση σωστά. Αυτό είναι το νόημα της σημερινής συζήτησης. Θα μιλήσουν πέντε άτομα από τη ρυθμιστική αρχή, για διάφορους τομείς των προσκλήσεων που θα βγουν τώρα στην ανταγωνιστικότητα την κοινωνική οικονομία, το περιβάλλον, την ενεργειακή αναβάθμιση, την καινοτομία. Έχει διαφορά θέματα που θα πρέπει να παρακολουθήσουν οι κοινωνικοί φορείς έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μεταξύ τους».
Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα και πιθανότητα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Όπως εξήγησε η κ. Γραββάνη, αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η αξιολόγηση προτάσεων έργων που προτείνονται από τους φορείς, ο προγραμματισμός και η έκδοση των προσκλήσεων και η εισήγηση έκδοσης των αποφάσεων υλοποίησής τους.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 553 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συμμετέχουν δύο ταμεία χρηματοδότησης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Πρόκειται συνολικά για δράσεις που βρίσκονται σε πλήρη αντιστοίχηση με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης για την περίοδο 2021-2027, από τους οποίους απορρέει ως κεντρική ιδέα ότι «πρώτος στόχος είναι μια πιο “έξυπνη” Ευρώπη». Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως ενισχύουν συνολικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και χρηματοδοτούν κοινωνικές υποδομές, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και τουρισμού, με κύριο στόχο την κλιματική ανθεκτικότητα και τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα.
Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

   

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article