Ελασσόνα

Παρουσία αρκετών πιστών τελέστηκε σήμερα η πανηγυρική θεία λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολόπουλου στην Τσαριτσάνη

26 Απριλίου σήμερα ημέρα Τρίτη και είναι η 3η ημέρα του Πάσχα. Σήμερα, παρουσία αρκετών πιστών από την Τσαριτσάνη και την Ελασσόνα τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολόπουλου, όπως όλοι γνωρίζουμε το όμορφο ξωκλήσι του χωριού, που βρίσκεται λίγο παραπάνω από την Αγία Τριάδα.
Την θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερέας της ενορίας των Αγίων Ταξιαρχών του χωριού μας , Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γερωφάκας, παρέστη δε στο αναλόγιο και ο Συνταξιούχος ιερέας π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης και έψαλε τους εκκλησιαστικούς ύμνους μαζί με τον ιεροψάλτη των Αγίων Ταξιαρχών Αθανάσιο Αποστόλου.
Μετά την θεία λειτουργία ο ιερέας π. Παπαχρήστος και ορισμένες γυναίκες του χωριού μας χόρεψαν τρεις παραδοσιακούς χορούς όπως εκείνα τα χρόνια χορεύανε αυτή την ημέρα.
Για να θυμηθούμε το έθιμο του πανηγυριού, που τα προηγούμενα χρόνια του 1950 1960 γινότανε μεγάλο πανηγύρι και χόρευαν αρκετοί χορευτές. Ήταν μια ακόμη μια ημέρα πανηγυριού και οι κάτοικοι το γλεντούσαν, γιατί μετά τις επόμενες ημέρες άρχιζαν να φυτεύουν τα καπνά.
Σήμερα τελειώνουν και τα πανηγύρια που γίνονται όπως κάθε χρόνο την 2η και 3η ημέρα της Πασχαλιάς. Χθες ήταν το πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο και σήμερα τώρα το πρωί στον Άγιο Νικολόπουλο και το απόγευμα θα γίνει και το πανηγύρι στον προφήτη Ηλία του χωριού μας.
Previous ArticleNext Article