Λάρισα

Παρέμβαση Κέλλα στον ΕΛΓΑ από το Μακρυχώρι

Για τα προβλήματα, που απασχολούν παραγωγούς του Δήμου Τεμπών και σχετίζονται με τον ΕΛΓΑ, ενημερώθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο Μακρυχωρίου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, με αντιπροσωπεία αγροτών.

Αναλυτικότερα, η Δημοτική Αρχή Τεμπών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Μανώλη, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλοχωρίου Γιώργο Σαΐτη και παραγωγούς της περιοχής, ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Κέλλα στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ζημιάς από μερίδα παραγωγών του Δήμου, οι οποίες δεν υποβλήθηκαν εγκαίρως συνεπεία του κορονοϊού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικοινώνησε άμεσα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα, τον οποίο ενημέρωσε για το δίκαιο αίτημα των αγροτών ζητώντας την ικανοποίησή του. Έπειτα από τη συνομιλία τους, ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, προκειμένου να δρομολογηθεί η διευθέτησή του.

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας υπενθύμισε στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ την ανάγκη για εφάπαξ και ταχεία καταβολή του υπολοίπου 35% των αποζημιώσεων για το 2019, παίρνοντας την απάντηση από τον κ. Δούκα ότι η ημερομηνία καταβολής θα ανακοινωθεί άμεσα.

Τέλος, ο κ. Κέλλας ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων για ζημιές του 2017 από τα ΠΣΕΑ.

 

 

Previous ArticleNext Article