Λάρισα

Παρέα νεαρών στη Λάρισα οι επτά που ρήμαξαν επιχειρήσεις – Έπαιρνε κρυφά το αυτοκίνητο της μαμάς του για να κλέβει

Ενώπιον της Γ’ Ανακρίτριας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης περιουσίας, οδηγείται σήμερα το πρωί ένας 19χρονος Λαρισαίος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ως μέλος μιας επταμελούς -τουλάχιστον- παρέας Λαρισαίων για κλοπές σε βάρος επιχειρήσεων.

Στην ίδια υπόθεση, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εμπλέκονται ακόμα ένας 16χρονος, ένας 18χρονος, ένας 19χρονος, ένας 23χρονος, ένας 24χρονος και ένας 31χρονος, όλοι τους κάτοικοι Λάρισας, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της μητέρας ενός εκ των δραστών, «χτυπούσαν» επιχειρήσεις σχεδόν σε όλον τον νομό. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, αφού παραβίασαν περίφραξη επιχείρησης αποθήκης τροφίμων, αφαίρεσαν 309 δοχεία λαδιών (ελαιόλαδα και ηλιέλαιο), αξίας 4.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι αργά το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, αφού παραβίασαν παράθυρο εταιρείας, αφαίρεσαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 5.075 ευρώ, αλλά και το χρηματικό ποσό των 21.510 ευρώ. Στις 2 τα ξημερώματα της 12ης Ιανουαρίου αποπειράθηκαν να παραβιάσουν κεντρική είσοδο τεχνικού γραφείου κατασκευών, προκαλώντας φθορές αξίας περίπου 300 ευρώ. Στις 3.30 τα ξημερώματα το ίδιο βράδυ της 12ης Ιανουαρίου παραβίασαν το λουκέτο ασφαλείας στην είσοδο κυλικείου και αφαίρεσαν 100 ευρώ, προϊόντα μικτής χρηματικής αξίας, ενώ προκάλεσαν φθορές αξίας 50 ευρώ.

Στις 3.30 τα ξημερώματα της 15ης Ιανουαρίου παραβίασαν την κεντρική γυάλινη είσοδο καταστήματος εμπορίας ειδών οικιακής χρήσης, προκαλώντας φθορές αξίας περίπου 500 ευρώ. Στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο του κέντρου στήριξης «Το χαμόγελο του παιδιού» και χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας περίπου 500 ευρώ. Τέλος, στις 2 τα ξημερώματα της επομένης, 16 Ιανουαρίου, από υπαίθριο μη περιφραγμένο χώρο σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ έκλεψαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου βρέθηκε και συνελήφθη ο 19χρονος, ο οποίος παραμένει κρατούμενος προκειμένου σήμερα να απολογηθεί ενώπιον της Γ’ Ανακρίτριας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπόλοιπων 6 δραστών. Σημειώνεται πως στο σπίτι του 24χρονου αναζητούμενου από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της κάβας, ενώ στο πατρικό σπίτι του 31χρονου αναζητούμενου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ηλεκτρικό πατίνι, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής του.

Πηγή: Ελευθερία (Β.Κακάρας)

Previous ArticleNext Article