Λάρισα

Παρατείνεται η προφυλάκιση του 59χρονου Λαρισαίου Σταθμάρχη – Ο 16ος της ΕΡΓΟΣΕ και το μνημόσυνο χωρίς τους πολιτικούς

Την παράταση της προσωρινής κράτησης του προφυλακισμένου Σταθμάρχη για την τραγωδία των Τεμπών θα εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο αντεισαγγελέας Εφετών εισηγείται στο Συμβούλιο την εξάμηνη παράταση της κράτησης του 59χρονου Λαρισαίου Σταθμάρχη ο οποίος συνελήφθη νωρίς το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου 2023 και σε μερικές ημέρες θα συμπληρωθεί ένα έτος από τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023 όπου έχασαν τη ζωή τους 57 επιβαίνοντες, ενώ άλλοι 181 επιβάτες τραυματίστηκαν.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών κρίνεται απαραίτητο, όπως αναφέρει η “Ελευθερία” με δεδομένο ότι η κύρια ανάκριση που διενεργεί ο Εφέτης Ανακριτής, Σωτ. Μπακαΐμης μπορεί να κινείται με γρήγορους ρυθμούς, ωστόσο δεν έχει περαιωθεί ακόμη, ενώ υπενθυμίζεται πως το 18μηνο για τον κρατούμενο στις Φυλακές Λάρισας Σταθμάρχη συμπληρώνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ μερικές ημέρες αργότερα συμπληρώνεται για τον επίσης προφυλακισμένο, 62χρονο Βολιώτη Επιθεωρητή. Η έρευνα του κ. Μπακαΐμη βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό για σήμερα έλαβε κλήση προκειμένου να απολογηθεί και ο 16ος της ΕΡΓΟΣΕ, σε βάρος οποίου άσκησε δίωξη ο αντεισαγγελέας Εφετών, καθώς οι εισηγήσεις του φαίνεται να κατέτειναν στο να παραταθεί ο χρόνος της επίδικης σύμβασης 717/14.

Το στέλεχος της Α.Ε. αναμένεται να λάβει σήμερα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί όπως συνέβη άλλωστε και με τα άλλα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ (σ.σ. πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη – υπάλληλοι με ειδικές θέσεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων) οι οποίοι θα απολογηθούν το διάστημα από 29 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου, ενώ υπενθυμίζεται πως όλοι τους διετέλεσαν την περίοδο από το 2016 έως και τις 28/2/2023. Στο πλαίσιο της έρευνας του κ. Μπακαΐμη αναμένεται να εξετασθούν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Μεταφο ρών, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) αλλά και στελεχών της Hellenic Train.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Στο μεταξύ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία, οι οικογένειες των θυμάτων και στη μνήμη των οικείων τους θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» οι οικογένειες των θυμάτων αποφάσισαν να μην παραστούν στην τελετή αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, ενώ σε απόσταση από τον τόπο της τελετής, θα υπάρξει ειδικά προκαθορισμένος χώρος για τους εκπροσώπους του Τύπου.

εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article