Ελασσόνα

Παράταξη «ΑλλάΖουμε»: Υλοποιούμε το πρότζεκτ OpenMall στην Ελασσόνα

Σε ανακοίνωσή της για την δημιουργία OpenMall στην Ελασσόνα, η παράταξη «ΑλλάΖουμε» αναφέρει:

«Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (OpenMall) είναι το μέλλον για τον κλάδο του εμπορίου τις επόμενες 10ετίες. Είναι πρότζεκτ τα οποία «παντρεύουν» αρμονικά τις παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με τις smartεφαρμογές, όπως επιτάσσει η νέα ψηφιακή εποχή.

Εμείς διαγνώσαμε την ανάγκη,όταν είχαμε την διοίκηση του δήμου και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για όλο το πρότζεκτ που έφτανε σχεδόν τα 1,5 εκ. ευρώ. Η παρέμβαση περιελάμβανε αλλαγή των προσόψεων των καταστημάτων, freewifiκαι μια ψηφιακή εφαρμογή με την οποία κάποιος θα μπορούσε να εντοπίσει που υπάρχει κενή θέση πάρκινγκ για να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσαμε να «κουμπώσουμε» την δημιουργία ποδηλατοστασίων παρέχοντας στους Ελασσονίτες δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία θα φέρουν σύστημα εντοπισμού GPS.

Αυτό ήταν ένα έτοιμο και σημαντικό έργο που βρήκε έτοιμο ο απερχόμενος δήμαρχος, αλλά όπως και με τα άλλα έργα που αφήσαμε, δεν το υλοποίησε! Γιατί άραγε; Σκέφτηκε το κακό που κάνει στον εμπορικό κόσμο της πόλης; Τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε να «τρέξει» και να υλοποιήσει τις μελέτες ενός μεγάλου εξασφαλισμένου έργου. Η ανικανότητα στο μεγαλείο της!

Εμείς το σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και την επόμενη ημέρα το κάνουμε πράξη».

Previous ArticleNext Article