Ελασσόνα

Παράταξη «ΑλλάΖουμε»: Αναβαθμίζουμε την εξυπηρέτηση του πολίτη- Στηρίζουμε τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας

Η παράταξη «ΑλλάΖουμε» ανακοινώνει το πρόγραμμά της που αφορά στην εξυπηρέτηση του πολίτη του δήμου Ελασσόνας, ενώ ανακοινώνει το πλέγμα των δράσεων που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πολιτική για την επόμενη ημέρα. Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Ο δήμος Ελασσόνας μετά τις 8 Οκτωβρίου μπαίνει στην νέα εποχή της ανάπτυξης. Όμως βασικό συστατικό της δικής μας πρότασης διοίκησης έχει να κάνει με την βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχουμε στον πολίτη. Παράλληλα θα υπάρχει και ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής που θα βοηθάει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δεν πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

Σε αυτό το πλαίσιο συστήνουμε κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων. Είναι ανάγκη η δημιουργία του, καθώς ο δήμος μας δυστυχώς έχει μεγάλο υπερήλικο πληθυσμό. Παράλληλα προχωράμε σε άμεση λειτουργία όλων των ΚΑΠΗ με σύγχρονες υπηρεσίες και προωθούμε την υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης των μελών. Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ. Δηλαδή δημιουργούμε συνθήκες προσβασιμότητας για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα σε όλες τις δομές και τα κτίρια του δήμου. Τέλος υποστηρίζουμε τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους φορείς των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη προχωρώντας την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Παράλληλα δημιουργούμε ειδική εφαρμογή στην οποία ο κάθε συντοπίτης μας, σε όποια γωνιά του δήμου κι αν είναι, θα μπορεί ηλεκτρονικά να αναφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα ομάδα υπαλλήλων που θα ασχολείται με όλα αυτά τα αιτήματα θα απαντά και θα δίνει εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα λύσης του. Πάντα θα υπάρχει άμεση και πολιτισμένη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών από το προσωπικό του δήμου.Με το πρόγραμμα αυτονομίας της διαχείρισης στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες που θα «τρέξει» άμεσα, βελτιώνουμε την καθαριότητα αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, όπως ο αποχιονισμός κ.α.

Τέλος έχουμε την πρόθεση να παλέψουμε για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Προχωράμε στην οργάνωση του προγράμματος «Επιστροφή στο Χωριό» δίνοντας κίνητρα στους νέουςμας, ώστε κάποιοι από αυτούς  να έρθουν και άλλοι να παραμείνουν στις κοινότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε την παραχώρηση δωρεάν οικοπέδων για κάθε χρήση και παράλληλα θα ανακοινώσουμε και άλλες παροχές.

Είμαστε αποφασισμένοι αυτές τις παρεμβάσεις να τις υλοποιήσουμε. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη».

 

 

Previous ArticleNext Article