Ελασσόνα

Παραλίγο να καεί το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά στην Ελασσόνα

Παραλίγο να παραδωθεί στις φλόγες το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά στο κέντρο υγείας στην Ελασσόνα. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην άμεση παρέμβαση δύο νεαρών κοριτσιών της Χρυσής Δριστέλα και Ευαγγελίας Φώλλα, που μόλις αντιλήφθηκαν το κακό ενημέρωσαν κατ ευθείαν τις μητέρες τους. Δείτε την ανάρτηση τους στο facebook:

1 λεπτό αρκεί να γίνει το κακό και 1 λεπτό αρκεί να σωθεί κάτι, αρκεί να νοιαζόμαστε.
Οι δύο μικρές μας η Χρυσή και η Ευαγγελία, 10 και 5 χρόνων, φεύγοντας από την πλατεία στο Βαροσι για το σπίτι μας , κατάλαβαν αμέσως τη φωτιά και λειτούργησαν όπως έπρεπε. Δεν αδιαφόρησαν και κατάλαβαν τον κίνδυνο.
Με πήραν τηλέφωνο αμέσως να μου πουν ότι πήρε φωτιά το εκκλησάκι του Αγ. Λουκα ( δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας) και τράβηξαν βίντεο να μου το στείλουν κιόλας για να καταλάβω.
Ευτυχώς είμασταν δίπλα και σε δευτερόλεπτα έτρεξα. Φώναξα βοήθεια, σταμάτησα αυτοκίνητο να βρω πυροσβεστήρα ( που δεν είχε ), έτρεξε και η Φωτεινή Αβελλα και πηρε την Πυροσβεστική τηλέφωνο.
Η φωτιά έσβησε χάρη σε πυροσβεστήρα που είχε ο Αδάμος Αβελλας και η Φωτεινή στο σπίτι τους.
Τα μικρά μας βρέθηκαν τη σωστή στιγμή έξω από το εκκλησάκι. Μάλλον χρειάζεται να υπάρχει πυροσβεστήρας και στον προθάλαμο με τα κεριά στις εκκλησίες και ολοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανάβουμε η σβήνουμε τα κεριά.
Το κακό δεν θα είχε αποτραπεί αν αργούσαμε όλοι 5 λεπτά. Η φωτιά είχε φουντώσει ήδη.
Περήφανη για τα κορίτσια μας ! Περήφανη για τη γειτονιά μας.
Previous ArticleNext Article