Λάρισα

Παράλια Λάρισας: Οι προσδοκίες και τα πρώτα «σύννεφα»

Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι του τουριστικού κλάδου περιμένουν την φετινή χρονιά μερικώς να ανακάμψουν από το περσινό κακό καλοκαίρι. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή ακόμη ο τουρισμός ψαρεύει σε θολά νερά;

Εκκινεί η εστίαση μαζί με τις αλυσίδες καφέ

Διανύουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η εστίαση είναι πανέτοιμη να δεχθεί τους Θεσσαλούς και όχι μόνο που θα κατακλύσουν τα παράλια της Λάρισας. Είναι αλήθεια ότι είναι σε υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις και το πρώτο τεστ φαίνεται να κερδίζεται καθώς αυτές τις ημέρες θα κινηθούν ικανοποιητικά τα δωμάτια, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει.

Επίσης την δυνατή του εκκίνηση αναμένεται να κάνει και ο χώρος της εστίασης μαζί με τα καταστήματα γνωστών αλυσίδων καφέ που έχουν ετοιμαστεί και θα πρωτολειτουργήσουν αυτές τις ημέρες. Δεδομένα ο χώρος περιμένει να δουλέψει δυνατά με εγχώριο τουρισμό καθώς τα μηνύματα είναι θετικά και από το μέτωπο των καταλυμάτων, τα οποία έκλεισαν φέτος πολύ νωρίς για σεζόν. Αυτό δείχνει πως ως επί το πλείστον ο Θεσσαλός θα κάνει το κύριο μέρος των διακοπών του στα παράλια.

Τουρισμός εξωτερικού: Η άλλη εικόνα

Όμως πραγματικά ο τουρισμός του εξωτερικού ακόμη φαίνεται πως δεν έχει πάρει μπροστά. Μάλιστα οι άνθρωποι του τουρισμού  περίμεναν μέχρι τα μέσα του Ιουνίου να έχουν διπλασιαστεί οι τουρίστες από την Πολωνία και την Σερβία αλλά αυτό δεν συνέβη. «Όχι μόνο δεν είδαμε την αύξηση που περιμέναμε αλλά από τους τουρίστες που είχαν έρθει από την αρχή παρατηρούμε και μια μικρή μείωση. Προσβλέπουμε σε αύξηση τον Ιούλιο», αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Μπεϊνάς. Ως βασική αιτία βλέπει ο τουριστικός πράκτορας, όλη την διαδικασία με τα εμβόλια και τις εγκρίσεις τους αλλά και το γεγονός ότι  τα σύνορα παραμένουν κλειστά το βράδυ για αρκετές ώρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο κ. Φάνης Βουλιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου. «Για το τριήμερο είμαστε γεμάτοι και έχει πολύ κίνηση. Μετά όμως; Είναι αλήθεια ότι ακόμη κινούμαστε νωχελικά. Έχουμε παλιούς πελάτες από το εξωτερικό που μας στηρίζουν κάθε χρονιά, αλλά αυτοί δεν φτάνουν. Οι ξένοι νέοι πελάτες έρχονται ακόμη με το σταγονόμετρο», επισημαίνει.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι με αυτή την κατάσταση φαίνεται να χάνεται ο Ιούνιος και οι άνθρωποι του τουρισμού ελπίζουν να δουν φως τον Ιούλιο. Πάντως τα πρώτα σύννεφα στο τουρισμό του εξωτερικού προκαλούν προβληματισμό, καθώς χάνεται η περίοδος της εκκίνησης  και πάμε για τα μέσα του Καλοκαιριού.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article