Ελασσόνα

Παράκληση στην Παναγία στην Τσαριτσάνη και ευλογία των καλοκαιρινών φρούτων – Καρπουζοφαγία στο τέλος του εσπερινού (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Αυγούστου στις 7,30′ παρουσία αρκετών πιστών, στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα της Τσαριτσάνης  όπως κάθε χρόνο τελέστηκε εσπερινός και η παράκληση προς την Παναγία και ευλογία των καλοκαιρινών φρούτων, σταφύλια
 καρπούζια  και για όλα τα φρούτα της της.
Στο τέλος δε του εσπερινού και της παράκλησης προς την Παναγία μοιράστηκαν στους πιστούς φέτες καρπουζιού και σταφυλιών η γνωστή μας καρπουζοφαγία .
Η Εκκλησία μας υιοθέτησε τις αρχαίες «απαρχές» όχι με τη μορφή θυσίας αλλά προσφοράς, που αποστελλόταν στον οίκο του επισκόπου και των πρεσβυτέρων. Αργότερα άρχισαν οι «απαρχές» να προσάγονται στις εκκλησίες και στις 6 Αυγούστου να διαβάζεται από τους ιερείς ιδιαίτερη ευχή για να καταξιώσει ο Θεός «τοις αιωνίοις θησαυροίς εναποθέσθαι ταύτα».
Τον εσπερινό και την παράκληση τελούν οι ιερείς της Τσαριτσάνης ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντοτάσιος και ο Συνταξιούχος ιερέας π. Αλέξανδρος Νεζεργώτης.
Στο αναλόγιο τους εκκλησιαστικούς ύμνους ψάλλουν οι κ. Βάιος Βάρσος κ. Βασίλης Βάρσος κ. Αντώνης Πάσχος κ. Σάκης Τζιούργκανος κ. Χατζηλέλεκας Δημοσθένης κ. Γιάννης Τζιμούλιας
Στον εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Καραγιάννης και η Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Μαρία Βίτκου Πάσχου.
Δείτε φωτογραφίες:
Τσαριτσάνη News
Previous ArticleNext Article