Λάρισα

Παπαλιάγκας: “Η σύγχρονη γυναίκα αντιμετωπίζει πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι στο παρελθόν”

Με μεγάλο πλήθος γυναικών συναντήθηκε χθες Κυριακή 4-3-2024 και συζήτησε με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας ο Θωμάς Παπαλιάγκας. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των γυναικών, μεταξύ των οποίων πολλές νέες, οι οποίες με διάθεση συζήτησαν τη θέση τους και τα θέματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα.

“Η ανάγκη για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας είναι πιο έντονη σήμερα. Η σιωπή πρέπει να σπάσει, ως προς την κακοποίηση, τις γυναικοκτονίες αλλά και τη θέση της νέας μητέρας. Πόσο εύκολο είναι να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα, αν δεν ενισχύουμε με δομές και άλλη υποστήριξη τις σύγχρονες μητέρες; Μετά την είσοδό της στην αγορά εργασίας, η γυναίκα έχει να παίξει πολλαπλούς ρόλους, με αποτέλεσμα όλοι να είμαστε πιο απαιτητικοί απέναντί τους σε περισσότερα επίπεδα, αντί να είμαστε υποστηρηκτικοί. Αυτό για τις γυναίκες είναι πολλαπλώς δύσκολο”.

Και σημείωσε “Όμως η εποχή έχει δώσει την απάντησή της όσον αφορά στο πόσο δυναμικές είναι οι γυναίκες. Τόσο δυναμικές και αποτελεσματικές, ώστε σε λίγο θα ζητήσουμε να θεσπιστεί ποσόστωση ανδρών σε πολλούς διαγωνισμούς ή τομείς, όπως το δικαστικό σώμα” σημείωσε με έμφαση ο Θ. Παπαλιάγκας.

“Οφείλουμε να τις στηρίξουμε σε όλες τις προσπάθειές τους και να τις ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στα κοινά. Έχουμε εδώ ανάμεσά μας εκλεγμένες γυναίκες, αντιπεριφερειάρχες, αντιδημάρχους, περιφερειακές και δημοτικές συμβούλους”, είπε μεταξύ άλλων.

Παρεμβάσεις επίσης έκαναν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης Χριστίνα Αλίρη και η Αντιπεριφερειάχης Θεσσαλίας Ανδριάνα Κομήτσα, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων η δημοτική σύμβουλος Νικολέττα Μπασδέκη, η Αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Κατερίνα Κόσσυβα, η ειδική σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κυριακή Σπανού κ.ά.

Previous ArticleNext Article