Ελασσόνα

Πανστρατιά για την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας

Ευήκοα ώτα και στη δημοτική αρχή Ελασσόνας βρήκε η πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, με στόχο την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην περιοχή, η οποία αναίτια διέκοψε τη λειτουργία της, μετά από ένα χρόνο ζωής. Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κόκκαλης την Τετάρτη στην Ελασσόνα με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, τον αναπληρωτή δήμαρχο Δημήτρη Καρανίκα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οδοποιίας κ. Γιάννη Δραγατσίκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Διονύση Κουρομπίνο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Ιπποκράτη Τζιουμακλή, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα και να δρομολογηθούν ενέργειες για την διεκδίκηση της επαναλειτουργίας της Σχολής.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κόκκαλης που ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε πρωτοστατήσει ώστε να δημιουργηθεί στην Ελασσόνα η δεύτερη στη χώρα, σχολή που ασχολείται με το γάλα, με πρόσφατη ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, την καλεί να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία της κατά τη νέα διδακτική περίοδο.

Κατά τη συνάντησή, έγινε σαφής η κοινή βούληση για την διεκδίκηση της επαναλειτουργίας μίας Σχολής με σημαντικό αποτύπωμα σε μία κατ’ εξοχή γαλακτοκομική περιοχή. «Είναι αδιανόητο εν έτει 2020 να συζητάμε για νέο μοντέλο αγρότη και κτηνοτρόφου και να μην επενδύουμε στη γνώση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής.

Πλέον, αναμένεται από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας ο ορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της ειδικής συνεδρίασης του σώματος το προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί τέλος πως την ατζέντα της συζήτησης απασχόλησαν ευρύτερα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην επαρχία Ελασσόνας.

Previous ArticleNext Article