Ελασσόνα

Παιδής: Απινιδωτές παντού, σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε όλους

Την ανάγκη για τοποθέτηση όσων περισσότερων απινιδωτών και την ανάγκη για ορθή εκπαίδευση των πολίτων στην παροχή πρώτων βοηθειών επισημαίνει με παρέμβαση του ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Παιδής.

Στη χώρα μας υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για τους εξωτερικούς απινιδωτές, ο περί Εγκατάστασης και Χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών.

Στο άρθρο 3 του συγκεκριμένου νόμου περιλαμβάνονται όλοι οι χώροι, στους οποίους σύμφωνα με το νόμο εγκαθίστανται υποχρεωτικά οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές. Οι χώροι αυτοί είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι οργανωμένοι χώροι άθλησης, οι πύργοι ναυαγοσωστών, οι δημόσιες πισίνες, οι τράπεζες, τα ξενοδοχεία, οι κεντρικοί σταθμοί λεωφορείων, στα τρένα , τα αεροπλάνα και τα πλοία.

Επίσης, κάθε δημόσια υπηρεσία, οργανισμό ή ιδιωτική επιχείρηση, στην οποία διακινούνται πέραν των 500 ατόμων ημερησίως, θα πρέπει να έχει απινιδωτή στο χώρο της. Είναι σημαντικό όμως και κάθε επιχείρηση , οργανισμός, παροχοι υγειας , εφόσον δεν εμπίπτουν σε αυτές τις διατάξεις, εθελοντικά να εγκαταστήσουν απινιδωτή στο χώρο τους και η πολιτεία να δίνει κίνητρα για την εθελοντική τοποθέτηση απινιδωτών .

Επίσης η καρδιοπνευμονική ανάνηψη είναι μια τεχνική Α’ Βοηθειών εξαιρετικά χρήσιμη για τη επιβίωση του θύματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κατά τις οποίες έχει σταματήσει η αναπνοή ή ο καρδιακός παλμός.

¨Η ΚΑΡΠΑ σώζει ζωές. Μπορούμε όλοι να μάθουμε και να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να αφιερώσουμε μόλις λίγες ώρες από τη ζωή μας για να παρακολουθήσουμε μαθήματα ΚΑΡΠΑ, ώστε να φανούμε χρήσιμοι σε περίπτωση που κάποιος δικός μας άνθρωπος ή κάποιος συνάνθρωπος το χρειαστεί.

Είναι απαραίτητο σαν κοινωνία και σαν πολίτες να εκπαιδευτούμε στην ορθή παροχή πρώτων βοηθειών και πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούμε στο μέγιστο για να το πέτυχουμε¨ τόνισε ο Σάκης Παιδής

 

Previous ArticleNext Article