Ελλάδα

Ουραγός στην Ε.Ε. η Ελλάδα: Ο πάτος στους μισθούς και το θολό τοπίο…

Ουραγός στους μισθούς μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύεται η Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται σε χαμηλότερη κατάταξη ακόμα και από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Οι μέσες ετήσιες αποδοχές στην Ελλάδα για το 2022 ανήλθαν στις 24.067 ευρώ, συμφωνά με τη γερμανική πλατφόρμα statista, που συλλέγει στοιχεία από όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, η χώρα μας έρχεται πίσω από την Τσεχία, όπου ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 30.967 ευρώ, την Πορτογαλία με μέσο μισθό στα 29.540 ευρώ, την Ουγγαρία με 26.377 ευρώ, αλλά και τη Σλοβακία με 24.337 ευρώ.

 

Πολύ σοβαρά στοιχεία και με νούμερα σε μια εποχή μάλιστα που η ακρίβεια «χτυπάει»… κόκκινο. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μου έλεγε πρόσφατα συγγενικό πρόσωπο και νέος πατέρας. Οι πάνες, ίδιας εταιρείας, στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπου είχε βρεθεί ο ίδιος για επαγγελματικούς λόγους, είναι κατά 5,5 ευρώ φθηνότερες σε σχέση με την Ελλάδα.

Και ο κατώτατος μισθός είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα εκεί από ότι στη χώρα μας. Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται δημόσια, διάφορα στελέχη της Κυβέρνησης, που είτε προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με τα διάφορα pass, είτε ζουν εκτός πραγματικότητας. Και η αλήθεια είναι ότι πιάσαμε πάτο και το οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα είναι πολύ θολό…

larissanet.gr

 

Previous ArticleNext Article