Κόσμος

Ουκρανία: Πότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος συνομιλιών με την Ρωσία

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία ήταν υπό συζήτηση και ότι απαιτείται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Podolyak είπε: “Είναι υπό συζήτηση προς το παρόν. Απαιτείται μια ουσιαστική ατζέντα”.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν δεύτερο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία την Τετάρτη, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα εμφανιστούν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε την Τρίτη ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων πριν γίνουν οι συνομιλίες. Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα χρειάζεται να διαμορφώσει μια σκληρή, μελετημένη και σαφή απάντηση ενάντια στα μέτρα που επιβάλλονται στις δυτικές χώρες για να υπονομεύσουν τη ρωσική οικονομία.

Πηγή: enikos.gr

 

 

Previous ArticleNext Article