Ελλάδα

Ώρα πληρωμής του Fuel Pass 2: Οδηγίες για τα χρήματα

Εύλογες ήταν οι διαμαρτυρίες χιλιάδων δικαιούχων του Fuel Pass 2 για την καθυστέρηση της πληρωμής του επιδόματος. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος το επίδομα δόθηκε μέσα σε τρεις ημέρες από την αίτηση, ενώ σε αυτόν τα χρήματα έχουν καθυστερήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σήμερα, ωστόσο, έπειτα από δήλωση του υπ. Οικονομικών και έως το βράδυ οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει ήδη την αίτησή τους στο vouchers.gov.gr και έχουν επιλέξει κατάθεση σε τράπεζα, θα δουν στον λογαριασμό τους το ποσό που τους αναλογεί. Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι πληρωμές για όσους έχουν επιλέξει την ψηφιακή κάρτα.

Πόσες πληρωμές έχουν γίνει – Η έκπληξη

Περίπου 2.100.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, με τις 1.550.000 να αφορούν κατάθεση σε τράπεζα με iban και μόλι 580.000 για την άυλη κάρτα. Στοιχείο που δείχνει την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.

Από αυτές, έχουν πληρωθεί οι 330.000 δικαιούχοι – εκ των οποίων οι 220.000 με κατάθεση σε λογαριασμό και οι 110.000 σε άυλες κάρτες.

Έως το βράδυ, λοιπόν, και εκτός απροόπτου θα δούμε και οι υπόλοιποι τα χρήματα στον λογαριασμό μας.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της άυλης κάρτας

Όσοι επέλεξαν την τράπεζα, πηγαίνοντας σε ένα μηχάνημα ή από το κινητό σας, θα δείτε ότι έγινε η πίστωση.

Όσοι, όμως, έκαναν αίτηση για την αύλη κάρτα θα πρέπει να ακολουθήσουν μία διαδικασία για να την κατεβάσουν στο κινητό.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Η τράπεζα θα σας ενημερώσει με

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Τα ποσά της επιδότησης ανάλογα με τον τόπο κύριας κατοικίας διαμορφώνονται ως εξής:

  1. 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  2. 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό αυτό περιορίζεται στα 65 ευρώ, αν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  3. 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  4. 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό αυτό «πέφτει» στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Previous ArticleNext Article