Λάρισα

Ομιλία Κέλλα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ΤΕΜΠΗ «Πολιτική Βούληση της Κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως»

«Πρέπει να διερευνήσουμε το πως οδηγηθήκαμε στην ανείπωτη αυτή τραγωδία, η οποία συνέβη στην περιφέρειά μου και είχα την «ατυχία» να τη ζήσω από κοντά. Αλλά και τις δομικές συνθήκες, που οδήγησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε αυτή την κατάσταση, σε βάθος χρόνου. Όχι επιφανειακά, όχι επικοινωνιακά, όχι απλώς για να ψέξουμε κάποιον, αλλά για να βρούμε πραγματικά το πως φτάσαμε σε αυτή την τραγική, για την Χώρα μας, νύχτα. Και κυρίως πως δεν θρηνήσουμε ξανά αθώες ψυχές».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του, επί της πρότασης του ΚΚΕ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε:

«Πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθούν όλα τα προβλήματα και οι διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους. Για αυτό και τασσόμεθα υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, από το 1997 μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν νόσησε ξαφνικά. Είναι εδώ και δεκαετίες «ο μεγάλος ασθενής». Το δυστύχημα στα Τέμπη ήρθε απλώς να το επιβεβαιώσει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κατέθεσα εγώ ο ίδιος ερώτηση τον Απρίλιο του 2019 προς τον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη, με θέμα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ και τις καταστροφικές συνέπειες από αυτές».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Όταν το 2019 αναλάβαμε την διακυβέρνηση της Χώρας, παραλάβαμε έναν ελληνικό σιδηρόδρομο, που συγκέντρωνε όλες τις παθογένειες του ελληνικού κράτους: προβληματική διαχείριση και εκτέλεση δημοσίων έργων, περίπλοκο θεσμικό πλαίσιο, θολό τοπίο στις αρμοδιότητες μεταξύ των φορέων, έλλειψη σχεδιασμού, χαμηλή χρηματοδότηση και προβληματική ιδιωτικοποίηση. Εμείς  προσπαθήσαμε να τον βάλουμε σε «στέρεες ράγες». Και ενώ υπάρχει η πρόθεση να διερευνηθούν όλες οι διαχρονικές ευθύνες μέσω της Εξεταστικής, το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή, προκαλώντας ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης. Γιατί, κύριοι Συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, δεν καταθέσατε το αίτημα νωρίτερα, αφού από τον Ιούλιο είχε διαβιβαστεί η δικογραφία στην Ολομέλεια της Βουλής; Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και μην προσπαθείτε να εκμαιεύσετε πολιτικά οφέλη από τραγικά γεγονότα».

 

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=35d0PVc1IvQ&t=14s

 

Previous ArticleNext Article