Ελασσόνα

Όλυμπος: Έρχεται η διεθνής εβδομάδα κατασκευής μονοπατιών

Από 18-25 Σεπτεμβρίου 2021 – Μια στοχευμένη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο

Το διάστημα από 18-25 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνει στον Όλυμπο η διεθνής εβδομάδα κατασκευής μονοπατιών (International trail building week).

Πρόκειται για μια διεθνή εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών, όπου ποδηλάτες απ’ όλη την Ευρώπη έρχονται στην Ελλάδα και παρέχουν εθελοντική εργασία συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Μέσω της επίσκεψης εθελοντών από Ευρωπαϊκές χώρες, το «Trail Building Week» θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για την Πιερία να προβληθεί στο ποδηλατικό κοινό της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Η διεθνής εβδομάδα κατασκευής μονοπατιών (International trail building week) αποτελεί μέλος της Aegean Trails που αυτοχαρακτηρίζεται ως “μια διεθνής κίνηση αλληλεγγύης, η οποία συντελεί στην κατασκευή νόμιμων μονοπατιών και τη συντήρησή τους, μέσω ενός ομοιόμορφου συστήματος σηματοδότησης στην Ελλάδα” και συνεχίζει: “Οι συνεργάτες μας για αυτή τη φάση του προγράμματος, Outline Tourism, είναι μια τουριστική εταιρεία ορεινής ποδηλασίας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας MTB διακοπές στην Ελλάδα, καθώς και την ανάπτυξη και προώθηση ποδηλατικών προορισμών και ξενοδοχείων φιλικών προς το ποδήλατο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές και μέσω του επίσημου site τους (https://www.aegeantrails.com/): “Ο Όλυμπος είναι η καλύτερη επιλογή για την Εβδομάδα Κατασκευής Μονοπατιών 2021 του Aegean Trails για διάφορους λόγους:

  • Όλυμπος, που κάποτε φιλοξενoύσε τους αρχαίους θεούς, είναι το πιο διάσημο βουνό της Ελλάδας.
  • Υπάρχει ήδη ένα δίκτυο μονοπατιών, το οποίο μπορεί να βελτιωθεί.
  • Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει ήδη μια πολύ ενεργή τοπική κοινότητα ΜΤΒ, που σημαίνει μια τοπική βάση με αγάπη και ενθουσιασμό για τον αθλητισμό ΜΤΒ κάτι που είναι απαραίτητο για την επιτυχία του έργου.
  • Με την Outline Tourism έχουμε έναν καλά οργανωμένο τοπικό τουριστικό συνεργάτη που θα χρησιμοποιήσει τα νεόκτιστα μονοπάτια για τουριστικούς σκοπούς και θα μπορεί να υποστηρίξει την εβδομάδα κατασκευής μονοπατιών με απαραίτητες τεχνογνωσίες και επαφές.
  • Μαζί με την κοντινή πόλη της Θεσσαλονίκης, ο Όλυμπος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα φανταστικό προορισμό ορεινής ποδηλασίας, το οποίο είναι εύκολο να διαφημιστεί λόγω των φυσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, την 1η Σεπτεμβρίου 2021, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου είχε δηλώσει:

«Η ανάπτυξη του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στον Όλυμπο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σε αυτό στοχεύουμε συνεχώς. Μέσω της προώθησης του ορεινού ποδηλατικού τουρισμού, αυτή τη φορά, αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας, συνθέτοντας μια δυνατή τουριστική ταυτότητα της Πιερίας. Παράλληλα μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό Brand Name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των δώδεκα θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας.Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί έναν από τους μαγνήτες έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Θέλουμε έναν Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων τόσο για την προστασία του Ολύμπου αλλά και των επισκεπτών καθώς και τη διευκόλυνσή τους. Είναι πλέον, πλήρως κατανοητό η πολλαπλότητα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Όλυμπος για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων».

Πηγή: olympusmera.gr

Previous ArticleNext Article