Ελασσόνα

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Ελασσώνος

Με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Χαρίτωνος, την ολόθυμη και ουσιαστική συμβολή των εκλεκτών καλεσμένων μας και τη συμμετοχή πολλών γονέων, νέων και εκπαιδευτικών, έληξε ο κύκλος των συναντήσεων της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεώς μας.

Η τελευταία συνάντηση το Σάββατο 6 Απριλίου είχε τη χαρά να υποδεχθεί έναν βαθιά καταρτισμένο επιστήμονα, τον παιδοψυχίατρο κ. Κων/νο Σιώμο. Να ασχοληθεί με ένα φλέγον θέμα: «εθισμός παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια: ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου». Και μια ουσιαστική συμμετοχή, άνω των 100 ατόμων,  με μια ζωηρή συζήτηση, πέραν της ώρας.

Ο κ. Σιώμος αναφέρθηκε στην εξέλιξη και τις νέες χρήσεις της τεχνολογίας, την τεχνητή νοημοσύνη, το επερχόμενο 6G, τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπου και λογισμικού. Επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στους κινδύνους που διατρέχει η σχέση τεχνολογίας και ανθρώπου: την εξάρτηση ή το σύνηθες πλέον gaming disorter, την διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, όπως την κατοχύρωσε επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εξαρτήσεις, οι οποίες δοκιμάζουν τη σύγχρονη οικογένεια και αναδεικνύουν τις παθογένειές της! Στη ζωηρή συζήτηση που επακολούθησε, ο κ. Σιώμος απάντησε με πρακτικές οδηγίες στη χρήση της τεχνολογίας στα πλαίσια της οικογένειας.  Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία της συμμετοχής, σε λίγες μέρες θα μπορούν να την παρακολουθήσουν στο κανάλι της Μητροπόλεώς μας.

Υπήρξε πράγματι μια χρήσιμη συζήτηση, η οποία επιδοκιμάστηκε από πολλούς γονείς για την επιστημονική της επάρκεια, τη χρήσιμη πληροφορία, την δημιουργική προσέγγιση του φαινομένου. Απέναντι σε φοβικές φωνές και πρακτικές, υπάρχει χώρος για διάλογο, για εμβάθυνση, για ενημέρωση, για ορθολογική χρήση, για γόνιμο προβληματισμό.

Ως Γραφείο Νεότητος αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη τόσο για την 6η Συνάντηση, όσο και για τον όλο κύκλο των Συναντήσεως 2023-2024, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να αφουγκραστούμε τη σύγχρονη επιστήμη, να συζητήσουμε ουσιαστικά τις προσκλήσεις, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να «χτίσουμε» την ωραία συντροφιά της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεώς μας.

Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ προς όλους σας.

Εκ του Γραφείου Νεότητος

Previous ArticleNext Article