Λάρισα

Ολοκληρώθηκε η συλλογή κενών πλαστικών συσκευασίας των φυτοφαρμάκων στο Δήμο Τεμπών (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε η συλλογή των κενών πλαστικών συσκευασίας των φυτοφαρμάκων, στο Δήμο Τεμπών, και συγκεκριμένα στις πρώην έδρες των Δήμων Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Μακρυχωρίου, Νέσσωνος και την Κοινότητα Τεμπών, σύμφωνα με δρομολόγιο που ανακοινώθηκε έγκαιρα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις οδηγίες της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας και τη συνδρομή των γεωπόνων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών, που έκαναν τον σχετικό έλεγχο καθαρότητας των κενών συσκευασιών, καθώς και τη βοήθεια του τμήματος Καθαριότητας του Δήμου μας, όπου παραχώρησε το φορτηγό για τη συλλογή των κενών συσκευασιών. Τηρήθηκαν όλα τα σχετικά μέτρα πρόληψης κατά του covid -19 και τα κενά σκευάσματα οδηγήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΧΥΤΑ Λάρισας για την παραλαβή τους από τον ΕΣΥΦ.

Εμφανώς ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του προγράμματος, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Δήμος Τεμπών συμμετέχει πάντα στο πρόγραμμα «Συλλογή Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων». Γίνεται οργανωμένη προσπάθεια με τη συνεργασία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, των τοπικών Αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων κοινοτήτων και των συνεταιριστικών οργανώσεων των αγροτών μας. Όλους αυτούς θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα καθώς και να τονίσω ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί και να εντατικοποιηθεί, συνεισφέροντας όλοι μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Η προσπάθεια το 2021 είναι να αυξήσουμε τη συμμετοχή και τη συλλογή περισσότερων κενών πλαστικών συσκευασίας φυτοφαρμάκων. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αντιδημάρχους, τους  προέδρους των κοινοτήτων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τις συνεταιριστικές οργανώσεις των αγροτών καθώς και με τους επαγγελματίες πωλητές των φυτοπροστατευτικών προϊόντων».

Previous ArticleNext Article