Ελασσόνα

Όλα έτοιμα για τον 9ο Δόλιχο Δρόμο – δήλωση συμμετοχής

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας,  ο Δόλιχος δρόμος επιστρέφει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 ανανεωμένος με δυο διαδρομές. Την κλασσική των 5 χιλιομέτρων, και την καινούρια διαδρομή των  15 χιλιομέτρων. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ανωμάλου δρόμου και πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού κάμπου της  Δολίχης με θέα τον επιβλητικό Όλυμπο. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υγειονομική κάλυψη. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Ώρα εκκίνησης 8:30 π.μ

Η παραλαβή των πακέτων θα γίνει μια ώρα πριν την εκκίνηση ( 07:30 π.μ ) στην κεντρική πλατεία Δολίχης και το Σάββατο 10/09 18:00 μ.μ – 20:00 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5 ΧΛΜ

Η διαδρομή των 5 χλμ ξεκινάει  από τον αρχαιολογικό χώρο του Καστρί Δολίχης. Αποτελείται από 3,5 χλμ αγροτικό δρόμο και 1,5 χλμ άσφαλτο. Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του χωριού. Επίσης περιλαμβάνει ήπιες κλίσεις με βατές ανηφόρες και κατηφόρες.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 15 ΧΛΜ

Η διαδρομή των 15 χλμ έχει ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία της Δολίχης. Αφού ξεκινήσουμε από την πλατεία διανύουμε περίπου 600 μέτρα ασφάλτινου δρόμου μέχρι τα τελευταία σπίτια του χωριού, πριν το λόφο του Προφήτη Ηλία. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε στο δασικό δρομο του βουνού για περίπου 300 μέτρα. Αν και μικρή η ανηφόρα έχει αρκετά έντονη κλίση. Αμέσως μετά αφήνουμε το δρόμο και μπαίνουμε σε ένα βατό και εύκολο μονοπάτι όπου για περίπου 1 χλμ κινούμαστε σε αυτό και διασχίζουμε όλη την ανατολική πλευρά του λόφου. Εν συνεχεία στο τέλος αυτού του μονοπατιού κατεβαίνουμε ομαλά και μπαίνουμε σε αγροτικό δρόμο όπου για 11,5 περίπου χλμ κινούμαστε σε αυτόν διασχίζοντας τη νότια και δυτική πλευρά του προφήτη Ηλία. Σε όλο το μήκος αυτού του δρόμου υπάρχουν ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες μικρής δυσκολίας. Λίγο πριν το τέλος του αγροτικού δρόμου παίρνουμε κατεύθυνση για το χωριό όπου και μπαίνουμε σε άσφαλτο για περίπου 1,5 χλμ πριν τερματίσουμε  στη πλατεία του χωριού.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

*Το ποσό θα καταβάλλεται με την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής

Τις επόμενες μέρες θα ανέβουν ακριβείς χάρτες των διαδρομών  με περισσότερες λεπτομέρειες.

Για πληροφορίες: 6947329250, 6982168783

dolihi.gr

Previous ArticleNext Article