Αθλητισμός

Οικονόμος Τσαριτσάνης: «Λυτρώθηκε» στις καθυστερήσεις με τον χαρισματικό Δραχαλίβα – φωτο

Παρά την υπεροχή που διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης “έπαιξε με την φωτιά” και την τελευταία στιγμή απέφυγε το “έγκαυμα” με αντίπαλο τον Τύρναβο 2005, τον οποίο υπέταξε με σκορ 2-1, στην πρώτη επίσημη φετινή παρουσία του στο “Γεώργιος Μητσιμπόνας”.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Τσαριτσανιώτες, καθώς μόλις στο 3′ μετά από ενέργεια του Δραχαλίβα ο Κίτσιος με σουτ άνοιξε το σκορ.Στο 10′ μάλιστα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ αλλά το πλασέ του Δραχαλίβα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Βλιώρα.Οι “πράσινοι” στο πρώτο ημίχρονο υποχρεώθηκαν να πραγματοποιήσουν δύο αναγκαστικές αλλαγές αλλά – παρ΄όλα αυτά – διατήρησαν σταθερά την πρωτοβουλία των κινήσεων, κόντρα σε μία ομάδα της οποίας οι προσπάθειες έμεναν ημιτελείς.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου χάθηκαν κραυγαλέες ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων, με τον Βλιώρα να νικά σε θεαματικό τετ-α-τετ τον Κίτσιο (50′), τον Ντούφα (61′) με κεφαλιά μετά από φάουλ του Δραχαλίβα να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και τον Κίτσιο (64′) μετά από φάουλ του Καρβούνη να χάνει εξ επαφής διπλή προσπάθεια για το 2-0.
Με την εξέλιξη αυτή, ο Τύρναβος παρέμεινε “μέσα” στο παιχνίδι και στο 74′ ο Ρ.Τσατσελάρι “προειδοποίησε” με διαγώνιο σουτ που απέκρουσε ο Ν.Δραχαλίβας.Στο 81′ ο ίδιος παίκτης επιχείρησε νέο σουτ που απέκρουσε αρχικά ο Ν.Δραχαλίβας χωρίς να “καθαρίσει” την φάση και στην συνέχεια ανέτρεψε τον Τσατσελάρι που διεκδίκησε εκ νέου την μπάλα.Το πέναλτυ που καταλογίστηκε αξιοποίησε ψύχραιμα ο Γαλάρας, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (82′).Ο Ρ.Τσατσελάρι ακολούθως έπιασε σουτ που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι (84′).
Προ του φάσματος της βαθμολογικής απώλειας, οι παίκτες του Οικονόμου ανασυντάχθηκαν και στο 86′ καλοχτυπημένο φάουλ του Ντούφα εξουδετέρωσε ο Βλιώρας, ενώ την λύση έδωσε στο 90’+1′ ο χαρισματικός Στέλιος Δραχαλίβας που ολοκλήρωσε με άψογο πλασέ την ατομική του προσπάθεια γράφοντας το 2-1, μέσα σε αποθέωση.
Οι Τυρναβίτες δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους “λέξη” και στο 90’+4′ ο μέχρι πριν ένα χρόνο “πράσινος” Κατσαρός σούταρε για να αποκρούσει ο Ν.Δραχαλίβας, διαφυλάττοντας οριστικά πλέον το “τρίποντο”.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αστέριου Κοσμάνου, με την συνδρομή των έμπειρων βοηθών Γρηγόρη Δεδικούση – Γιώργου Αναστασίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιώργος Λυκοκώστας – Νίκος Καραμήτσιος): Ν.Δραχαλίβας, Μιφτάρι, Μπουμπουνάρας, Αυλογιάρης, Αλεξόπουλος, Καραμπίνας (31′ λ.τρ. Ντούφας), Λαγιόκαπας (84′ Δ.Μουλτσιάς), Πάτσης (41′ λ.τρ. Πούτας), Κίτσιος, Καρβούνης, Στ.Δραχαλίβας.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Γιώργος Φτεργιώτης): Βλιώρας, Καρράς, Σιούτη, Φούντας, Παπαγεωργίου, Μπαλκούρας, Πέτρο (46′ Μπάκος), Κατσαρός, Ρ.Τσατσελάρι, Λ.Τσατσελάρι (54′ Γαλάρας), Τσέσμα (78′ Χότζα).
* Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το πρωί στην περιοχή, αναβλήθηκε με απόφαση του Δήμου Ελασσόνας η τελετή εγκαινίων του αναβαθμισμένου γηπέδου Τσαριτσάνης και θα πραγματοποιηθεί πριν τον επόμενο εντός έδρας αγώνα.
* Η διοίκηση του Οικονόμου εκφράζει τα συγχαρητήριά της προς τον γιατρό της ομάδας και πρώην πρόεδρο Κώστα Βατάλη για την ανάληψη των καθηκόντων του συντονιστή του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του.
athleticlarissa.gr
Previous ArticleNext Article