Αθλητισμός

Οικονόμος Τσαριτσάνης: Ελπίζει πλέον μόνον μαθηματικά ή στα σενάρια αλλαγών…

Θεωρητικές μόνον ελπίδες παραμονής διατηρεί πλέον ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος μετά την ήττα του στο Δίον από τον τοπικό Δία με 3 – 0 βρίσκεται στο -5 από την γραμμή σωτηρίας, δύο «στροφές» πριν την ολοκλήρωση της ιδιότυπης φετινής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Νίκου Φώλλα είχε την ατυχία σε ένα ακόμη αγώνα να παραταχθεί εξαιρετικά αποδυναμωμένη εξ αιτίας νέων προβλημάτων που προέκυψαν από τους ελέγχους covid, ενώ υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει νωρίς και δύο αναγκαστικές αλλαγές, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις ούτως ή άλλως πενιχρές εναλλακτικές λύσεις που διέθετε.

Οι γηπεδούχοι (με τον περυσινό βοηθό προπονητή του Οικονόμου Μανώλη Μπατσαρά στο τεχνικό τους επιτελείο), από την πλευρά τους, εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και έχουν αποκτήσει ρεαλιστικές πιθανότητες αποφυγής του υποβιβασμού, χωρίς να χρειάζεται να εστιάζουν αποκλειστικά στα όποια σενάρια τροποποίησης της προκήρυξης της Γ΄ Εθνικής.

Η πρώτη καλή στιγμή που καταγράφηκε στο παιχνίδι ήταν στο 9′ με το διαγώνιο σουτ του Δερμίση που έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ν.Δραχαλίβα, ενώ στο 36′ το σουτ του Ντούφα κατέληξε εκτός εστίας.

Στο επόμενο λεπτό (37′), οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Γεωργαντάς γύρισε την μπάλλα από δεξιά και ο Μητράκας με διαγώνιο σουτ ευστόχησε, ενώ στο 45′ σε σουτ του Κυπαρίσση ο Ν. Δραχαλίβας απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Γεωργαντάς με νέο σουτ «έγραψε» το 2 – 0.

Στο 48′ σουτ του βετεράνου Αποστολίδη κατέληξε πάνω από τα δοκάρια και στο 59′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουλτσιά, το πλασέ του Ποτού έφυγε λίγο έξω από την εστία του Μπαλάφα.

Στην αντεπίθεση που εκδήλωσαν οι γηπεδούχοι με τον Δερμίση (αφού προηγήθηκε σύγκρουσή του με τον Παϊτέρη, για την οποία οι Τσαριτσανιώτες διαμαρτυρήθηκαν για τον μη καταλογισμό φάουλ αλλά και για την μη τήρηση fair play εκ μέρους του Δία Δίου), τελικός αποδέκτης ήταν ο Παναγιωτίδης που από κοντά διαμόρφωσε το 3 – 0.

Αμέσως μετά, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον πεσμένο στο έδαφος Παϊτέρη που αναγκαστικά αντικαταστάθηκε.

Στο 70′ και πάλι ο Ποτός εκδήλωσε απειλή για τους γηπεδούχους, με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 75′ σουτ-«βολίδα» του Αποστολίδη «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Δραχαλίβα.

Στα τελευταία λεπτά οι Τσαριτσανιώτες ενέτειναν τις προσπάθειές τους για το γκολ της τιμής και στο 90’+1′ ο Βλαχάκης βγήκε τετ – α – τετ με τον Μπαλάφα αλλά την στιγμή που «τελείωνε» άψογα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 90’+5′ ο Χατζής είδε την ενέργειά του να εξουδετερώνεται από τον Μπαλάφα.

Στο 90’+6′ σε ανατροπή του Βλαχάκη στα όρια της περιοχής (υπήρξαν ενστάσεις ότι η παράβαση μπορεί να σημειώθηκε επί της γραμμής, άρα να ήταν πέναλτυ) καταλογίστηκε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Ποτός χωρίς να ανησυχήσει τον Μπαλάφα.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του εκ Χαλκιδικής Στέφανου Δημητριάδη (βοηθοί οι συμπατριώτες του Θανάσης Μαλανδρής – Σαραφιανός Τσιρωνάς), με την επιφύλαξη της φάσης του 59′.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Γεωργαντάς (49′), Αποστολίδης (61′), Αδαμόπουλος (79′), Φυτόπουλος (90’+4′) των γηπεδούχων και οι Μπουμπουνάρας (12′ – συμπλήρωσε τέσσερις), Παϊτέρης (16′), Μουλτσιάς (22′), Μιφτάρι (60′), Βλαχάκης (90’+1′) των φιλοξενουμένων.

Οι Συνθέσεις

Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Μπαλάφας, Αδαμόπουλος, Δερμίσης, Φυτόπουλος, Λιόλιος, Αποστολίδης (83′ Φωκαΐδης), Μητράκας, Δημηνάς (71′ Λαζαρίδης), Κυπαρίσσης (58′ Παναγιωτίδης), Καραμανώλας (83′ Παγωνίδης), Γεωργαντάς (71′ Καραθάνος).

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Νίκος Φώλλας): Δραχαλίβας Ν., Παϊτέρης (65′ λ.τ. Κωνσταντινίδης), Μπουμπουνάρας, Μιφτάρι, Ευθυμιάδης, Αρσένης (33′ λ.τ. Χατζής), Ντούφας, Μουλτσιάς, Βλαχάκης, Ποτός, Δραχαλίβας Στ. (76′ Παπαθανασίου).

* Η διοίκηση του Οικονόμου Τσαριτσάνης ευχαριστεί τους γηπεδούχους για την φιλοξενία τους όπως και για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την κατάσταση των δύο τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών Αρσένη και Παϊτέρη.

Πηγή: arenalarissa.gr

Previous ArticleNext Article