Λάρισα

Οικονομική ενίσχυση του ΤΟΕΒ του σεισμόπληκτου Δαμασίου ζητά ο Κόκκαλης

Την οικονομική ενίσχυση του ΤΟΕΒ στην σεισμόπληκτη περιοχή του Δαμασίου στον Τύρναβο ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλείται και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου που ζητά από την πολιτεία επιχορήγηση για τον ΤΟΕΒ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της φετινής χρονιάς.

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Κόκκαλη: «Κύριοι Υπουργοί, η περιοχή Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου έχει δοκιμαστεί πολλαπλώς από τις πρόσφατες θεομηνίες, οι οποίες πλέον εμφανίζουν τις απώτερες συνέπειες τους. Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και τον ολικό παγετό της 9ης  Απριλίου 2021, οι συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων καλλιεργητές κατά κύριο επάγγελμα, βρέθηκαν κυριολεκτικά χωρίς σπίτι και εν συνεχεία αντιμέτωποι με την καταστραμμένη παραγωγή τους. Για το λόγο αυτό ο Τ.Ο.Ε.Β. της περιοχής Δαμασίου, που αρδεύει περί τα 12.000 στρέμματα, στην  πλειοψηφία τους  αμπελώνες, έλαβε την απόφαση, να προβεί εξαιτίας των παραπάνω δυσμενών συνθηκών, σε μείωση των αρδευτικών τελών της αρδευτικής περιόδου 2021 κατά ποσοστό 50%, ως μέσο ανακούφισης των καλλιεργητών.

Όμως, ο ΤΟΕΒ πρέπει να καλύψει την απώλεια των προγραμματισμένων ετήσιων εσόδων του εκ των αρδευτικών τελών, με την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από την Πολιτεία, προκειμένου και ο οργανισμός να συνεχίσει να είναι βιώσιμος, και οι καλλιεργητές, που πολλαπλώς έχουν πληγεί, να ανακουφιστούν από το εν λόγω μέτρο της μείωσης των αρδευτικών τελών.

Σας επισυνάπτεται η με αριθμό 40/2021 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου.  Παρακαλώ για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου».

Previous ArticleNext Article