Λάρισα

Οι Σκαμνιώτες, πρότυπα δύναμης, ψυχής και προόδου

«Η ιστορία σας διακρίνεται από απαράμιλλο θάρρος και δύναμης ψυχής, καθώς καταφέρατε να μετατρέψετε τον όλεθρο της ολικής καταστροφής του χωριού σας σε θρίαμβο της ανθρώπινης ύπαρξης, με τη ριζική “αναγέννηση” της Σκαμνιάς και την προσωπική και επαγγελματική καταξίωση των ανθρώπων της».

 

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”.

 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Τούλα Μουγδή και τα μέλη του Συλλόγου για το ισχυρό αποτύπωμα, που αφήνουν στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής και την καθοριστική συμβολή τους στην διατήρηση της παράδοσης, της ιστορίας και των εθίμων της ιστορικής Σκαμνιάς, επεσήμανε:

 

«Η περιοχή σας γνώρισε με τον χειρότερο τρόπο το πιο αποκρουστικό πρόσωπο των Ναζί, καθώς το 1940 κατέκαψαν το χωριό, προβαίνοντας σε ωμότητες και θηριωδίες. Οι Σκαμνιώτες, όμως, δεν το βάλατε κάτω, σταθήκατε όρθιοι και όχι μόνο ξαναγεννήσατε το χωριό, αλλά δημιουργήσατε μια μεγάλη και αρραγή ομάδα, που διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας, ενότητας και ομοψυχίας.

 

Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν πολλά σε Συλλόγους, όπως ο δικός σας, καθώς με τις δράσεις σας δίνετε ζωή σε απομακρυσμένες περιοχές, βελτιώνετε την καθημερινότητα και,κυρίως, μέσα από τα χορευτικά συγκροτήματα, μεταλαμπαδεύετε στις επόμενες γενιές, με τον πλέον διαδραστικό τρόπο, την σπουδαία κληρονομιά της καταγωγής σας».

 

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, εξήρε την παρουσία των νέων ανθρώπων στην εκδήλωση, ενώ συνεχάρη τους χοροδιδασκάλους για το εξαιρετικό αποτέλεσμα και την συμβολή τους στην διάδοση των πολιτιστικών αξιών της περιοχής».

 

Previous ArticleNext Article