Λάρισα

Οι Πυροσβέστες συμπαραστέκονται στους πληγέντες του σεισμού

Σύσσωμο το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Λάρισας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις σεισμόπληκτες οικογένειες της περιοχής, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε ιδιαίτερα τις περιοχές ανάμεσα σε Λάρισα και Τύρναβο και εύχονται για την άμεση αποκατάστασή τους με τη στήριξη της πολιτείας.

Ευτυχώς, παρά τη μεγάλη του ένταση, δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί ενώ υποδειγματική υπήρξε η ψυχραιμία που επέδειξαν οι πολίτες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του μεγάλου σεισμού και των ισχυρών μετασεισμών, αποφεύγοντας τον πανικό και τις συνέπειες αυτού.

Το προσωπικό της Π.Υ Λάρισας, της Π.Υ Ελασσόνας και της 8ης ΕΜΑΚ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή διασπορά στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να επέμβει και να προσφέρει κάθε βοήθεια στους πολίτες.

Οι εκτός υπηρεσίας πυροσβέστες με αίσθημα ευθύνης και ως όφειλαν, από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης του σεισμού και χωρίς να αναμένουν την τυπική κήρυξη της γενικής επιφυλακής, άρχισαν να συρρέουν κατά ομάδες στους σταθμούς τους, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία και να μεταβούν στα σημεία που ορίζει επιχειρησιακά το σχέδιο ‘’Εγκέλαδος’’.

Οι πολίτες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το επίπεδο ετοιμότητας των πυροσβεστών στην αντιμετώπιση καταστροφών απόρροια σεισμών είναι υψηλό και σε αυτό συμβάλλει η καθημερινή εκπαίδευση, η περιοδική συμμετοχή σε εξειδικευμένες ασκήσεις καθώς και η εμπειρία πολλών συναδέλφων από τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις του καταστροφικού σεισμού της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση οι πυροσβέστες, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές είτε για καθημερινά αστικά συμβάντα και τροχαία ατυχήματα,  βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο στο πλευρό του πολίτη.

 

Previous ArticleNext Article