Ελασσόνα

Οι γεωλόγοι «διαβάζουν» το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό σε Τύρναβο και Ελασσόνα

Τη «συμπεριφορά» του ρήγματος που προκάλεσε τον σεισμό τον περασμένο Μάρτιο σε Τύρναβο και Ελασσόνα φαίνεται πως προσπαθούν να «διαβάσουν»  οι επιστήμονες καθώς όπως είχαν πει, μάλλον χρειαζόταν περισσότερη μελέτη, ώστε να μάθουμε περισσότερα για αυτό. Η ομάδα του Λαρισαίου καθηγητή Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννη Κουκουβέλα, βρέθηκε για μέρες στην περιοχή μας μετά τον σεισμό και συνέλεξε σημαντικά στοιχεία που θα δώσουν επιπλέον στοιχεία για το άγνωστο ρήγμα.

Η ομάδα του Λαρισαίου επιστήμονα αρχικά έστειλε τα ευρήματα σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού που κάνει χρονολογήσεις και αυτή την περίοδο επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχει πλέον στα χέρια της προσπαθώντας να απαντήσει στα ερωτήματα για τα μεγέθη που μπορεί να δώσει το ρήγμα αλλά και το κάθε πότε ενδέχεται να εκδηλωθεί νέος σεισμός.

Σε αυτά τα ερωτήματα θα έχει απαντήσει μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε θα ξέρουμε την «συμπεριφορά» του ρήγματος στο χρόνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις νέες κατασκευές αλλά και για τις μελέτες των επιστημόνων.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article