Ελασσόνα

Οι Ελασσονίτες Οικοδόμοι απευθύνουν κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Η ανακοίνωση :

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Δίνουμε δυναμικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα.

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τους χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενους που έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειές μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε νέες σύνθετες συνθήκες, με εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται εδώ και 2 μήνες, μετά την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή από την Ρωσία.

Την ίδια στιγμή που οι εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους από ακρίβεια, λόγω της πολιτικής που ακολουθείται, την ίδια ώρα δαπανούνται δισεκατομμύρια ευρώ για τις εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Άραγε ο στρατιωτικός εξοπλισμός και η αποστολή προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό γίνονται για την άμυνα της χώρας μας και την υπεράσπιση των συνόρων ή για το μακέλεμα των λαών, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων που «τρώγονται» για το ποιος θα βγει κερδισμένος από τα μερίδια των αγορών ανά τον κόσμο;

Όσο κι αν προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, είναι ολοφάνερο ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν οι εδώ κυβερνώντες, που ακολουθούν πιστά την γραμμή της ΕΕ. Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την χώρα από άκρη σε άκρη σε αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο και ορμητήριο για νέες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι καθαρό ότι αυτοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να μας λύσουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αντίθετα μας εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά σε μια πιο γενικευμένη σύγκρουση για τα κέρδη των λίγων.

Μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών

Ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους είναι η μοναδική επιλογή για κάθε εργαζόμενο. Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται όταν παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στον κλάδο και η επιτυχία τους ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την δυναμική του οργανωμένου αγώνα και με την πίεση που έχουμε καταφέρει να ασκήσουμε στην μεγαλοεργοδοσία είμαστε πλέον κοντά στην υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις από 18% έως και 38,5%, επαναφορά των 6 τριετιών και άλλα επιδόματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν τελειώνει με μια αύξηση στα μεροκάματα, που μπορεί ως ένα βαθμό να βελτιώνει την ζωή μας, όμως τα αφεντικά πάντα θα προσπαθούν να βγάζουν περισσότερα.

Για αυτό απαιτείται να συνεχίσουμε πιο μαχητικά,να βγούμε μπροστά για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ενάντια στην ακρίβεια που θερίζει το εισόδημά μας και είναι αποτέλεσμα της «πράσινης ανάπτυξης» και της απελευθέρωσης της ενέργειας. Ο  πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού ακόμη και τις κυρώσεις που επιβάλλει η ΕΕ θα τις πληρώσουν οι λαοί, ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται με δισεκατομμύρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να συνεχίσουν τις μπίζνες τους

Δεν χωρά κανένας συμβιβασμός στα καλέσματα για υπομονή μέχρι να περάσει η «μπόρα». Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές. Δεν πρόκειται να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, αυτοί που ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα.

Με την συμμετοχή μας την ημέρα που γιορτάζει παγκόσμια η εργατική τάξη να στείλουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της στήριξης στους λαούς που δοκιμάζονται. Να ακουστεί η φωνή μας για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους «βρώμικους» σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που βάζουν το λαό μας σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας και τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων. Βάζουμε τις δικές μας ανάγκες στο επίκεντρο.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1Η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article