Κόσμος

Οι 10 πιο φθηνές χώρες για να ζεις χωρίς να χρειάζεται να δουλεύεις – Και η Ελλάδα μέσα

Η λίστα του Forbes με τις καλύτερες χώρες για να μπορέσεις να ζήσεις αρκετά φθηνά – Ανάμεσά τους η Ελλάδα

Το Forbes έδωσε στη δημοσιότητα ένα άρθρο για τις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος χωρίς να δουλεύει. Ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα.

Όπως γράφει το άρθρο του γνωστού περιοδικού:

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της κορυφαίας 10άδας με το άρθρο να αναφέρει για τη χώρ μας:

 

Όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια του International Living, Lynn Roulo, άλλα προνόμια της Ελλάδας είναι:

«Μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία»

Το εν λόγω άρθρο προτείνει και το μέρος που αξίζει να μετακομίσεις. Όπως γράφει, η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της και:

«Τα ελληνικά νησιά μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για εξερεύνηση. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σου, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σου.

Αλλά μην νομίζετε ότι έχει ήλιο όλη την ώρα: Αυτή είναι μια χώρα με εποχές. Για παράδειγμα: «Αν ζείτε στην Αθήνα, να περιμένετε πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες»

Σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, το άρθρο του Forbes υποστηρίζει πως:

«Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου 1.900 $ το μήνα και ένας εργένης με περίπου 1.600 $. Αλλά να έχετε κατά νου μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ το μήνα»

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως:

«Τα τελευταία έξι χρόνια, εξετάζω τις φθηνότερες χώρες για να ζήσει κανείς σε όλο τον κόσμο (μπορείτε να δείτε τις αναφορές από το 2022, το 2021, το 2020, το 2019, το 2018 και το 2017). Για το 2023, χρησιμοποίησα για άλλη μια φορά τους ειδικούς της International Living, η οποία δημοσιεύει έναν Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη (Συνταξιοδότησης) με τα κορυφαία μέρη για συνταξιοδότηση»

Η λίστα του Forbes δεν αφορά μόνο συνταξιούχους, αλλά απευθύνεται και σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλον αυτό τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό. Όπως υποστηρίζει απευθυνόμενος στους Αμερικανούς.

Παράλληλα, η λίστα είναι και για εκείνα άτομα που έχουν βαρεθεί το ωράριο 9 με 5 και θέλουν να βρουν τα φθηνότερα μέρη για να ζήσουν στον κόσμο, χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο από τις ΗΠΑ. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, είναι τόσο φθηνό, που μπορεί να μην χρειάζεται να εργαστεί καποιος.

Σύμφωνα με το άρθρο του Forbes, η λίστα για το 2023 είναι πιο μικρή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως γράφει:

«Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε αυτόν τον δείκτη όσο πιο χρήσιμο γίνεται. Έτσι, για το 2023, έχουμε συνδυάσει ορισμένες κατηγορίες για να εστιάσουμε καλύτερα την προσοχή των ανθρώπων στους παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί για αυτούς να λάβουν υπόψη – κόστος ζωής, κλίμα, βίζες, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα»

Τα κορυφαία μέρη που προτείνει το Forbes, όπου «θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα» είναι τα εξής:

  1. Πορτογαλία
  2. Μεξικό
  3. Παναμάς
  4. Ισημερινός
  5. Κόστα Ρίκα
  6. Ισπανία
  7. Ελλάδα
  8. Γαλλία
  9. Ιταλία – Ταϊλάνδη (ισοπαλία)

neolaia.gr

Previous ArticleNext Article