Αθλητισμός

ΟΦΗ – ΑΕΛ: «Τρελό παιχνίδι» στην Κρήτη – τεράστιο διπλό για την ΑΕΛ

Έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι, η ΑΕΛ πήρε το ντέρμπι παραμονής της 25ης αγωνιστικής της Superlegue επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-2 στην Κρήτη.

Οι Θεσσαλοί ήταν ανώτεροι από τους Κρητικούς, εξαργύρωσαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και με MVP τον Ντουρμισάι πήραν το εξάποντο, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη σερί νίκης τους. Στον αντίποδα, αυτή ήταν η ένατη σερί ήττα για τον ΟΦΗ, ο οποίος αδυνατεί να αντιδράσει και πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό.

Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Στούρτζεον έψαξε από τα δεξιά τον Ντε Γκουζμάν στην περιοχή. Ο Ολλανδός με τη σειρά του τροφοδότησε τον Στάικο που πλάσαρε στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 29ο λεπτό, οι βυσσινί ισοφάρισαν στο σκορ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ των βυσσινί ο Σωτηρίου έκανε λάθος έξοδο γκρεμίζοντας τον Ντουρμισάι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ντουρμισάι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον γκολκίπερ των Κρητικών για το 1-1.

Η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έβαλε προβλήματα στον ΟΦΗ.

Το γκολ για την ΑΕΛ ήρθε στο 63ο λεπτό. Μετά από δύο κεφαλιές-πάσες, η μπάλα έφτασε στον Ακούνια, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου γράφοντας το 1-2.

Εκεί που η ΑΕΛ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Ο Σολίς, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Γρίβα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία κίνηση. Εκεί ανατράπηκε από τον Ακούνια με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Ντε Γκουζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ολλανδός δεν κατάφερε αρχικά να νικήσει τον Νάγκι. Όμως, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, με αποτέλεσμα με τη δεύτερη προσπάθεια να γράψει το 2-2 στο 74′.

Στο 78ο λεπτό ο Αργεντίνος Σολίς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα εξαιτίας χτυπήματός του στον Γιακιμόβσκι εκτός φάσης.

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική της υπεροχή και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Ακούνια με ωραία σέντρα βρήκε τον Ντουρμισάι στην περιοχή, ο οποίος σήκωσε το πόδι του και με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (81΄ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στάρτζεον (81΄ Μαρινάκης), Γρίβας (68΄ Σολίς), Σαρδινέρο (81΄ Καστάινιος)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ντουρμισάι (87΄ Νούνιτς), Μπεν-Χατίρα (77΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (46΄ Ηλιάδης), Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Νικολιάς (26΄ Γκράουρ)

 

 

Previous ArticleNext Article