Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέα γενιά προγραμμάτων για 100.000 ανέργους

Τη νέα γενιά ενεργών πολιτικών απασχόλησης με στόχο τη δημιουργία πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να ρίξει το αμέσως επόμενο διάστημα στη μάχη για την μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ο ΟΑΕΔ. Βασικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή, θα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς ήδη, έχουν εγκριθεί δράσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη, η «νέα γενιά» ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σχεδιάζεται με στόχο να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των ανέργων, με ισχυρά κίνητρα μέσω αυξημένων ποσοστών επιχορήγησης μισθού και εισφορών, απλουστευμένες προϋποθέσεις συμμετοχής, ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και αποπληρωμής, καθώς και ενεργό ρόλο των εργασιακών συμβούλων στη διαδικασία της συμβουλευτικής και της σύζευξης. Στο πλαίσιο αυτό δε, και με δεδομένες τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακόμη και σήμερα καταστρέφουν ότι βρουν στο διάβα τους, αναμένεται να ενταχθούν στον σχεδιασμό και ειδικά προγράμματα που θα λάβουν υπόψη τις ανάγκες της κάθε περιοχής που επλήγη από τη φωτιά.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, πάντως, το βάρος θα πέσει σε προγράμματα που θα συνδυάζουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων με την απασχόληση καθώς και προγράμματα που θα απευθύνονται σε ομάδες στόχους όπως ηλικίας έως 45 ετών, άτομα που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, νέους αλλά και μακροχρόνια άνεργους καθώς και γυναίκες. Παράλληλα, θα στηριχθούν επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μετατοπίσουν το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον και θα στραφούν σε δραστηριότητες της «πράσινης οικονομίας».

Αναλυτικά, από το φθινόπωρο αναμένεται να «τρέξουν» στο πλαίσιο των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα εξής προγράμματα:

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης με συνδυασμό προγράμματος βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 άνεργους ηλικίας 25-45 ετών (υλοποίηση σε κύκλους).

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ »

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article