Ελασσόνα

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Κρανιά Ελασσόνας, το χωριό με τα δύο εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ

Την Κρανιά Ελασσόνας, το μοναδικό χωριό με δύο εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί ο Θωμάς Παπαλιάγκας με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από την Σταυρούλα Μπαγιώτα, τον Βαγγέλη Παπαλεξίου και άλλα στελέχη.

Εκεί συνάντησαν κατοίκους του χωριού, με τους οποίους συνομίλησαν για την εγκατάλειψη των ορεινών χωριών, τα προβλήματα διαβίωσης σε αυτά και την προοπτική της περιοχής των Αντιχασίων.

“Η Κρανιά, που είχε δύο εξαθέσια δημοτικά σχολεία, Γυμνάσιο, Λύκειο και Τεχνικό Λύκειο, σήμερα έχει ένα διθέσιο Δημοτικό σχολείο και ελάχιστα παιδιά στο Γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις. Οι νέοι δεν βλέπουν προοπτική στην Κρανιά και μεταναστεύουν. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα χωριά της Ελασσόνας. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων, η απουσία ευκαιριών, η ακρίβεια και η μείωση του πληθυσμού πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο. Και αυτό μπορεί να γίνει από το ΠΑΣΟΚ με τον προγραμματικό του λόγο. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και σοβαρή, προγραμματική, δομική αντιπολίτευση. Αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Και οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ως αντιπολίτευση και δεν μπορεί να νικήσει την ΝΔ. Αυτό μπορεί να το κάνει προοπτικά μόνο το ΠΑΣΟΚ”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές συνεχίζεται με την ίδια ένταση μέχρι την Κυριακή.

Στις Σάβ 17 Ιουν 2023, 11:25 μ.μ. ο χρήστης ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ <tpapaliagkas2@gmail.com> έγραψε:

Στη Νεάπολη ο Θωμάς Παπαλιάγκας με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τους Άκη Νασιώκα, Σωτήρη Βούλγαρη, και άλλα στελέχη, περιόδευσε σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, στη συνοικία και σε εμπορικά καταστήματα πέριξ αυτής.

Συνομίλησαν για μια ακόμη φορά, με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, βρίσκοντας ότι οι τιμές είναι αρκετά θελκτικές, παρά την πανθομολογούμενη αύξηση του κόστους παραγωγής, η οποία φτάνει σχεδόν στο να είναι ελλειμματική. Ένα από τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθεί, θα είναι η κατάργηση του ΦΠΑ τουλάχιστον στις λαϊκές αγορές, ώστε να μπορούν οι παραγωγοί να πάρουν μια ανάσα.

Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές, θα πρέπει να προτιμούν την λαϊκή αγορά, προκειμένου να στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή. Η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει μια σοβαρή παραγωγική δομή, μέσω της καθετοποίηση της παραγωγής, αποκτώντας υπεραξία τα δικά μας προϊόντα μέσω της τυποποίησης και της πιστοποίησης. Έτσι ώστε τα προϊόντα να γίνουν εξαγωγικά, καλύπτοντας πρώτα την εγχώρια κατανάλωση, στο μέτρο του δυνατού.

Κλείνοντας, το κλιμάκιο συνέχισε την περιοδεία του στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Previous ArticleNext Article