Ελασσόνα

Ο Σύλλογος Γονέων μαθητών ΓΕΛ Ελασσόνας για κρούσμα κορωνοϊού: Ζητάμε δωρεάν τεστ

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Δυστυχώς η ύπαρξη κρούσματος Covid – 19 στο Σχολείο μας, έφερε με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα τις παρεμβάσεις και διεκδικήσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα για:

  • Άμεση πρόσληψη τουλάχιστον δύο μόνιμων καθαριστριών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου σε καθαριότητα.
  • Άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να αποσυμφορηθούν τα τμήματα των 27 παιδιών, αλλά και εκείνων με λιγότερα, στα οποία, δεν επαρκεί ο χώρος ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο αριθμός μαθητών ανά τάξη να μην ξεπερνά τους 15.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών που χρησιμοποιούν ΚΤΕΛ. Ειδικά τις ημέρες αιχμής (Τετάρτη και ημέρες που πληρώνονται συντάξεις) να πυκνώσουν τα δρομολόγια ώστε να μην εκτίθενται σε συνθήκες συγχρωτισμού ευπαθείς ομάδες.
  • Να υπάρχουν μόνιμα νοσηλευτές στις σχολικές μονάδες και γιατροί σε ομάδες σχολείων.

κάνοντάς τες ακόμη πιο επιτακτικές,ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της νόσου.

Ελπίζουμε, ότι έστω και τώρα, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς ο κίνδυνος της διασποράς ελλοχεύει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τόσοστην εκπαιδευτική κοινότητα όσο καιστην τοπική κοινωνία στο σύνολό της.

Ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του Σχολείου ότι έγινε εκτεταμένη απολύμανση στο χώρο. Το τμήμα του φορέα παιδιού μπαίνει σε υγειονομική καραντίνα και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδεση. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι σε κάποια χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποταμιάς (Συκέα, Μαγούλα) δεν υπάρχει για κάποιους λόγους σύνδεση στο διαδίκτυο, γεγονός που επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς.

Ζητούμε άμεσα την διενέργεια δωρεάν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ,κατά προτεραιότητα στο τμήμα του παιδιού που ανιχνεύτηκε θετικό καθώς και στο σύνολο των μαθητών, καθηγητών και εργαζόμενων στο χώρο του σχολείου.

Λαμβάνουμε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και κάνουμε γνωστό πως πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή και ήμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τους όρους που θα εξασφαλίζουν την υγεία και εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας. 

Previous ArticleNext Article