Αθλητισμός

Ο Παναγιώτης Νούσιας έστειλε την Τσαριτσάνη στον τελικό

Ύστερα από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης και ο Δωτιέας Αγιάς οδηγήθηκαν μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας στη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές.

Εκεί, οι «πράσινοι», χάρη στην απόλυτη ευστοχία τους, αλλά και στα αντανακλαστικά του βετεράνου πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Παναγιώτη Νούσια, επικράτησαν με 4-1 και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Οι Αγιώτες, που παρατάχθηκαν με «υπηρεσιακή» τεχνική ηγεσία, απείλησαν στο 7’ με σουτ του Λαβαντσιώτη εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Νούσιας, ενώ οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 41’,  με τον Ντούφα να χάνει μοναδική ευκαιρία απέναντι στον Πατέτσιο. Στο 51’ σουτ του Γανού απέκρουσε σε κόρνερ ο Πατέτσιος, ο οποίος βγήκε νικητής και στο 67’ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Τσούτσα από πάσα του Βλαχάκη.
Στο 68’, εκτελώντας φάουλ από αριστερά, ο Λαβαντσιώτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην πορεία της παρεμβλήθηκε και ο Ντελής, αλλοιώνοντας ελαφρά την πορεία της. Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-2 στο 79’, όταν ο Αναδολού εκτέλεσε φάουλ που αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι του Νούσια, ενώ η συνέχεια ανήκει στους Τσαριτσανιώτες, που με σουτ του Δραχαλίβα στο 90’+1’ κέρδισαν από την κόντρα σε σώμα αμυνομένου κόρνερ. Εκτελώντας το κόρνερ, ο Δραχαλίβας «βρήκε» τον Τσούτσα που με κεφαλιά ισοφάρισε και έστειλε τις δύο ομάδες στη «ρώσικη ρουλέτα».
Η διαδικασία των πέναλτι:
Τσούτσας    1-0
Τάρτας    1-1
Βλαχάκης    2-1
Χατζής απέκρουσε ο Νούσιας
Γανός    3-1
Γιαννακόπουλος απέκρουσε ο Νούσιας
Δραχαλίβας    4-1
Δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά τη διεύθυνση του αγώνα ο διαιτητής Χρήστος Νίτσας και οι συνεργάτες του Αστέριος Κοσμάνος και Χρήστος Νάκας.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης – Νίκος Καραμήτσιος): Νούσιας, Γεωργούλης, Μπουμπουνάρας, Νικολακούλης (73’ Αυλογιάρης), Γανός, Μιφτάρι (84’ Δ.Μουλτσιάς), Τσούτσας, Πούτας (73’ Καραμπίνας), Ντούφας, Στ. Δραχαλίβας, Βλαχάκης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Γιώργος Δοδοντσάκης – Απόστολος Γκουγκουλιάς): Πατέτσιος, Ντάλλας, Γιαννακόπουλος, Τσακάλι, Τάρτας, Κορτσάρι, Ενγκό (46’ Βλησαρούλης), Δ. Ντελής, Δρόσος (73’ Αποστολάκης), Λαβαντσιώτης (80’ Θ.Χατζής), Αναδολού (86’ Γιαννακός).
* Σε ιδιαίτερο κλίμα πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποθέτουν ανθοδέσμη στο σημείο του γηπέδου, όπου βρίσκονταν οι νεαροί οπαδοί του Οικονόμου, έχοντας αναρτήσει το επίκαιρο -λόγω των τελευταίων τραγικών γεγονότων- πανό, με περιεχόμενο «Οι νεκροί μας, τα κέρδη σας», απηχώντας τις απόψεις φορέων της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας.
* Το «παρών» στις κερκίδες του «Γεώργιος Μητσιμπόνας» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο μέχρι προχθές προπονητής του Δωτιέα Χρήστος Καπελιάνης, όπως και οι πρώην προπονητές του Π.Ο. Ελασσόνας Νίκος Φώλλας και του Πιερικού Λεωνίδας Μπίλης.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article