Λάρισα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συγκαλεί τη Διεθνή Γραμματεία της ΔΣΟ

Τη Διεθνή Γραμματεία των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) συγκαλεί αύριο, 17 Μαρτίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας, θα λάβουν μέρος βουλευτές από 23 χώρες-μέλη της ΔΣΟ, ενώ από ελληνικής πλευράς, εκτός του επικεφαλής κ. Χαρακόπουλου, θα μετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης (Αναπληρωτής Γ.Γ. της ΔΣΟ) και Ιωάννης Σαρακιώτης.

Στο πλαίσιο των εργασιών, θα γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων της ΔΣΟ, ενώ ο Γ.Γ. της ΔΣΟ θα θέσει προς συζήτηση, τις προτεινόμενες δράσεις για το επόμενο διάστημα, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

α) Την ανάδειξη της αυθαίρετης μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό τέμενος.

β) Την ενίσχυση των Χριστιανών της, χειμαζόμενης από τους πολέμους, Μέσης Ανατολής.

γ) Τον διάλογο με διακοινοβουλευτικούς θεσμούς άλλων ομολογιών και θρησκειών.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί πρόταση για την υιοθέτηση δήλωσης σχετικά με  την προστασία των χριστιανικών μνημείων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το ακανθώδες αυτό ζήτημα θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΔΣΟ και Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αρμενίας, κ. Αλέν Σιμονιάν.

 

 

Previous ArticleNext Article