Λάρισα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επίτιμο μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας

Τον Λαρισαίο βουλευτή και συγγραφέα, δρ Μάξιμο Χαρακόπουλο, καλωσόρισε ως Επίτιμο Μέλος της η Ένωση Λογοτεχνών – Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.) στην έδρα της, το Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο.

Στη σεμνή τελετή, με ιδιαίτερα θερμούς λόγους, υποδέχθηκε τον πολιτικό και συγγραφέα, που όπως είπε «διαθέτει εξαιρετική πένα», η πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών-Συγγραφέων Λάρισας κ. Δήμητρα Μπαρδάνη.

Στην σύντομη -λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον COVID- προσφώνησή της σημείωσε, ότι αποτελεί τιμή για την Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. η αποδοχή της πρότασης από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό πολιτικό αλλά και πολύ καλό συγγραφέα». Μάλιστα, έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα για την Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Ο κ. Χαρακόπουλος έγινε επίτιμο μέλος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. και ευχόμαστε όλες, γιατί το Δ.Σ. αποτελείται μόνον από γυναίκες, να μπορεί να βρίσκει χρόνο για να γράφει, γιατί έχει και πολύ εξαιρετική πένα. Τον καλωσορίζουμε στην Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.».

Ολοκληρώνοντας η κ. Μπαρδάνη του προσέφερε το ετήσιο λογοτεχνικό περιοδικό «Πνευματική Λάρισα», που εκδίδει η Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.

Μάξιμος: Φυγή από τα ψυχοφθόρα της πολιτικής..

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην αντιφώνησή του, ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε ότι «είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόσκληση να με εγγράψετε ως επίτιμο μέλος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Ξέρετε η πολιτική είναι μια ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία, εκτός από υψηλά ιδανικά που υπηρετούμε, πολλές φορές περισσεύουν και οι μικρότητες, οι μικροψυχίες, η συκοφαντία και η διαβολή. Και για ‘μένα εδώ και χρόνια, η γραφή, η δημιουργική γραφή και η ανάγνωση ήταν μια φυγή από αυτά τα ψυχοφθόρα. Με αυτό το κίνητρο ξεκίνησα να γράφω. Μέχρι τώρα, όπως ξέρετε, έχω εκδώσει πέντε βιβλία. Είναι στα σκαριά ακόμη ένα, ένα οδοιπορικό στην καθ’ ημάς Ανατολή, στις εστίες, που από αρχαιοτάτων χρόνων και ιδιαίτερα στους βυζαντινούς χρόνους, άνθησε ο ελληνισμός: την Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα, την Σμύρνη, την Κύπρο, τα Ιεροσόλυμα, την Αλεξάνδρεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία, με την αιγίδα της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ., μέσα στην χρονιά να μπορέσουμε να το εκδώσουμε και να το παρουσιάσουμε. Και πάλι σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή».

Στο συγγραφικό έργο του Λαρισαίου βουλευτή περιλαμβάνονται ήδη πέντε βιβλία: «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» (ιστορική-κοινωνιολογική μελέτη, 2003 -με πρόλογο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου), «Ενθύμιον Πανηγύρεως» (λεύκωμα, 2005), «Δείγματα Γραφής» (πολιτικά δοκίμια, Μεταίχμιο 2007 -με πρόλογο του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά), «Εκ νεότητός μου» (διηγήματα, 2011), «Για την ταμπακιέρα…» (πολιτικά κείμενα, 2012, με πρόλογο του συγγραφέα και δημοσιογράφου κ. Τίτου Αθανασιάδη).

Στην εκδήλωση από το Δ.Σ. της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. παρευρέθηκαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας κ. Βασιλική Καρατάσιου-Τσιώλη και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Άννα ΚαρακασίδουΜπίσκα.

 

 

Previous ArticleNext Article