Λάρισα

Ο Λαρισαίος καθηγητής Αχ. Γραβάνης για τις συνέπειες συνύπαρξης εμβολιασμένων-ανεμβολιαστων στα ΑΕΙ – Αυτή είναι η λύση

Τον προβληματισμό του για την φυσική συνύπαρξη εμβολιασμένων αι ανεμβολίαστων στα μαθήματα των ΑΕΙ που ξεκινούν σε λίγες εβδομάδες δια ζώσης, παραθέτει σε ανάρτησή του ο Λαρισαίος Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης και μάλιστα προτείνει την λύση η οποία έχει πιθανότητες να δουλέψει.

Δείτε τα όσα ανάρτησε:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πολλά πανεπιστήμια σε Αμερική και Ευρώπη ζητούν ως προϋπόθεση φυσικής παρουσίας στα μαθήματα τον εμβολιασμό φοιτητών και καθηγητών. Σε λίγες βδομάδες αρχίζουν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια μας. Θα γίνουν με φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών εμβολιασμένων και ανεμβολιαστων που θα έχουν όμως κάνει τεστ κορωνοιου; Εάν αυτό επιτραπεί θα υπάρξουν δυσκολίες εφαρμογής, όπως οι παρακάτω:

-δεν θα μπορεί εύκολα να ελεγχθεί η είσοδος μέσα στο πανεπιστήμιο του εμβολιασμένου η ανεμβολιαστου φοιτητή με τεστ.

-και να ελεγχθεί ποιος θα απομακρύνει τους ανεμβολιαστους από την αίθουσα-αμφιθέατρο; Κίνδυνος τριβών μεταξύ φοιτητών αλλά και καθηγητών.

Οι συνέπειες της φυσικής συνύπαρξης εμβολιασμένων-ανεμβολιαστων στα ΑΕΙ θα είναι σοβαρές:

-η συνύπαρξη θα οδηγήσει σε έκρηξη κρουσμάτων: οι εμβολιασμένοι θα περνούν την λοίμωξη στο πόδι οι ανεμβολιαστοι πιο δύσκολα με απουσίες από τα μαθήματα.

-οι δραστήριοι κοινωνικά φοιτητές, μολυσμενοι ανεμβολιαστοι και πολύ λιγότεροι εμβολιασμένοι μολυσμένοι (τα αντισώματα του εμβολίου ελαττώνουν το ιικο φορτιο και την πιθανότητα ενεργούς μετάδοσης) θα μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι, στους χώρους άθλησης και διασκέδασης, δλδ στην κοινότητα με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της διασποράς.

-με την αύξηση των κρουσμάτων θα αρχίσουν να κλείνουν τμήματα-ιδρύματα (το βλέπουμε ήδη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής που ξεκίνησαν μαθήματα και δέχονται ανεμβολιαστους μαθητές με φυσική παρουσια (Georgia/Indiana) με αποδιοργάνωση των μαθημάτων.

Η λύση που έχει πιθανότητες να δουλέψει:

-στα μαθήματα-εργαστήρια με δια ζώσης παρουσία μόνο οι εμβολιασμένοι φοιτητές και καθηγητές. Ανεμβολιαστος κανείς μέσα στα ΑΕΙ

-οι ανεμβολιαστοι φοιτητές παρακολουθούν online (τα δια ζώσης μαθήματα μεταδίδονται την ίδια ώρα μέσω Webex). Θα είναι και ένα κίνητρο στους φοιτητές να εμβολιστούν ώστε να συμμετέχουν με φυσική παρουσία.

-όλοι οι εκπαιδευτικοί με φυσική παρουσία στο μάθημα εμβολιασμένοι, αλλιώς το μάθημα τους online.

Έρχονται δύσκολες μέρες κυρίως για τους ανεμβολιαστους. Τα εμβόλια που έχουμε προστατεύουν από την βαριά νόσο και τον θάνατο και κάνουν τον κορωνοιο στην συντριπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων μια γριπωδη νόσο. Τα πανεπιστήμια μας κινδυνέουν να μετατραπούν σε τρυβλια παραγωγής και μετάδοσης κορωνοιου. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σύντομα!

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article