Λάρισα

Ο Κέλλας σε εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας: Η ελληνική οικογένεια στο επίκεντρο της Κυβερνητικής πολιτικής

«Η έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, συνιστά υποχρέωση της πολιτείας, καθώς ορθώνουν ανάχωμα στον κατήφορο της υπογεννητικότητας».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στηνεκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας, αφιερωμένη στα παιδιά που θα φοιτήσουν τη φετινή χρονιά στην Α’ Δημοτικού.

 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που έδωσε για άλλη μια φορά το παρών, σε εκδήλωση του Συλλόγου, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στη δράση των μελών του, ενώ συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιογια την πρωτοβουλία του, καθώς συμβάλλει στην ένταξη των μικρών μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, τονίζοντας πως η “μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, θεωρείται ορόσημο, καθοριστική για παιδιά και γονείς και απαιτείται χρόνος, υπομονή και ενθάρρυνση”.

 

Ο κ. Κέλλας, εστιάζοντας στο δημογραφικό πρόβλημα, το χαρακτήρισε

ως “βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας”, ενώ με μια σύντομη αναφορά  στα μέτρα ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας, που ελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια, τόνισε την ακολουθία λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης:

  • Αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καθιερώθηκε επίδομα τοκετού 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
  • Αυξήθηκαν τα voucher, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού.
  • Μειώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.
  • Διασφαλίστηκε 1,5 μόριο για τις μετεγγραφές των μελών τρίτεκνων οικογενειών που φοιτούν σε ΑΕΙ προσαυξανόμενο κατά μισό (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών.
  • Αυξήθηκε το ποσοστό κάλυψης από τρίτεκνους των προκηρυσσόμενων θέσεων του δημοσίου με πανελλήνιο διαγωνισμό σε 12%, ενώ ορίστηκαν η χορήγηση 200 μορίων σε τέκνα τρίτεκνων οικογενειών για την κατηγορία υποψηφίων ΥΕ σε διαδικασίες πρόσληψης με βάση προκαθορισμένα κριτήρια καθώς και για γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών σε διαγωνιστικές διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου.
  • Αυξήθηκε οπρονοιακός προϋπολογισμός για το 2021, το επίδομα τέκνου, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το στεγαστικό επίδομα.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε πως τα παραπάνω δίνουν το στίγμα της κυβέρνησης, ως προς την κατεύθυνση που πρόκειται να ακολουθήσει σε αυτό το υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα, δεσμευόμενος ότι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας θα παραμείνει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

 

 

Previous ArticleNext Article