Ελασσόνα

Ο Καθηγητής Ηλίας Λιαμής στην 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων

Η Ιερά Μητρόπολή μας έχει την χαρά να υποδέχεται έναν παλαιό φίλο και γνώριμο σε πολλούς, τον Καθηγητή κ. Ηλία Λιαμή στην 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων. Ο κ. Λιαμής είναι διδάκτωρ Θεολογίας, μουσικοπαιδαγωγός &καθηγητής στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ».  Από το 2000 είναι Πρόεδρος της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και μέλος της Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της  Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Ερευνητικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.  Σε έργα του έχουν βασιστεί μουσικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.Προπάντων όμως είναι σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών καιδάσκαλος.

Ο κ. Λιαμής θα μοιραστεί μαζί μας εμπειρίες και συζητήσεις με τον μακαριστό Μητροπολίτη Σιατίστης κυρό Παύλο, αναφορικά με τις δυσκολίες των σύγχρονων οικογενειών στην ανατροφή των παιδιών τους.Αυτό είναι και το θέμα της 5ης συνάντησής μας: «Συζητώντας για… «δύσκολα» παιδιά μ’ έναν  Επίσκοπο αγάπης».

Είναι εύκολο να ρίχνουμε την πέτρα του αναθέματος στη νέα γενιά, στα νέα ήθη, στις νέες ιδέες, αλλά αυτό δεν φωτίζει, δεν διευκολύνει στην αναζήτηση της αλήθειας, στην ανακάλυψη νέων δρόμων για να πορευτεί και ν’ ανθίζει η ζωή των παιδιών μας.

Είναι ευκαιρία, λοιπόν, στην 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων  το Σάββατο 2 Μαρτίου ε.ε. στις 6:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως να συζητήσουμε ειλικρινά ό,τι μας φοβίζει, μας προβληματίζει και ενίοτε μας απελπίζει. Σας αναμένουμε!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Previous ArticleNext Article