Λάρισα

Ο καιρός… τρελάθηκε: Κύμα καύσωνα θα σαρώσει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες – Που θα φτάσει η θερμοκρασία στη Λάρισα

Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετά χρόνια ο καιρός μας κάνει… νερά, καθώς δεν είναι ασυνήθιστο πια εν μέσω κατακαλόκαιρου να έχουμε, τηρουμένων των αναλογιών, «ψόφο», ενώ η περίοδος αρκετής ζέστης παρατείνεται στη χώρα μας πολλές φορές ακόμα και μέχρι τον Νοέμβρη.

Το να πει κανείς, λοιπόν, πως ο καιρός… τρελάθηκε (αν και υπάρχουν ξεκάθαρες αιτίες γι’ αυτές τις καιρικές μεταπτώσεις, που δεν είναι της παρούσης) δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του, αλλά απτή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κατάρριψη αρκετών ρεκόρ, και τους εμπειρογνώμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να προστατευτούν από την ζέστη και να φροντίζουν να ενυδατώνονται ανά τακτά διαστήματα.

Στη Θεσσαλία η επέλαση του καύθσωνα φαίνεται να ξεκινά από το Σάββατο οπότε στη Λάρισα αναμένουμε 38 βαθμούς Κελσίου

 

Το συγκεκριμένο κύμα θα «χτυπήσει» την Γηραιά Ήπειρο στα τέλη της εβδομάδας που ξεκινάει από αύριο (11/7), ενώ στη χώρα μας αναμένεται να γίνει αισθητό το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές», έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πηγή: instanews.gr

Previous ArticleNext Article