Ελασσόνα

Ο Γιάννης Καριπίδης στο πλευρό του Δημάρχου Ελασσόνας

Με τον συνδυασμό Δύναμη Συνεργασίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Γιάννης Καριπίδης. Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Είμαι ο Καριπίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου και είμαι Ιατρός – Οφθαλμίατρος. Γεννήθηκα στην Ελασσόνα το 1959.
Πατέρας μου ήταν ο Καριπίδης Κωνσταντίνος, δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας. Μητέρα μου η Δέσποινα Καριπίδη, το γένος Κοφινά.
Έλκω την καταγωγή μου από τον προσφυγικό Πόντο και τη Μικρά Ασία. Παρακολούθησα την υποχρεωτική εκπαίδευση στη πόλη μου. Το 1977 μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχα στην Ιατρική Σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα το 1983, υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο Υγειονομικό και κατόπιν έκανα το Αγροτικό μου στα χωριά της επαρχίας, με έδρα τη Μηλέα Ελασσόνας και εξυπηρετούσα 9 χωριά της περιοχής. Παράλληλα υπηρέτησα και σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Λάρισας.
Ειδικεύτηκα στην Οφθαλμολογία και από το 1991 είμαι Οφθαλμίατρος στην Ελασσόνα. Είμαι παντρεμένος με την Εκπαιδευτικό Ελένη Μαντέλα και έχω δύο θυγατέρες, την Δέσποινα και την Καλλιόπη.
Επί 20 χρόνια ήμουν γιατρός στο Ι.Κ.Α.. Εδώ και 20 χρόνια είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας.
Από τον Ιούνιο του 2015 εώς και το Γενάρη του 2020 ήμουν μέλος του Δ.Σ. των Νοσοκομείων της Λάρισας, ορισμένος από το Υπουργείο Υγείας.
Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαίου 2023 εκλέχτηκα βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.
Στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές του 2019 εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελασσόνας. Από τον Οκτώβρη του 2021 υπηρέτησα αμισθί από την θέση του Αντιδημάρχου Υγείας του Δήμου Ελασσόνας.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2023 θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τη παράταξη “Δύναμη Συνεργασίας”, για τον Δήμο Ελασσόνας».
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον Γιάννη Καριπίδη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Previous ArticleNext Article