Ελασσόνα

Ο Φ. Τακούδης για το πώς θα πορευτούμε καιρικά μέχρι το Πάσχα στη Λάρισα – Θα χιονίσει πάνω από αυτό το υψόμετρο προς τον Όλυμπο

Σκαμπανεβάσματα στην… διάθεση του θα έχει ο καιρός μέχρι το Πάσχα σύμφωνα με την πρόγνωση του μαθηματικού –μετεωρολόγου κ. Φάνη Τακούδη, στο onlarissa.gr.

Μας απομένουν ακριβώς δέκα ημέρες μέχρι τη Κυριακή του Πάσχα και μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα υπάρξουν κάποιες ανατροπές σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Λάρισας.

Σε γενικές γραμμές πάντως αναμένεται να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε ότι αφορά τα καιρικά φαινόμενα.

Πότε αγριεύει ο καιρός

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος στη Λάρισα με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να σκαρφαλώνει στους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί και θα στραφούν σιγά σιγά σε νοτιοανατολικούς.

Μεθαύριο Σάββατο, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη και θα σταματήσει στους 23-24 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς.

Η αλλαγή θα έρθει την Κυριακή17 Απριλίου και ειδικότερα από τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή με συννεφιές, καθώς πλησιάζει ένα χαμηλό από βορειοδυτικά. Από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχουμε βροχές στη Λάρισα με συνοδεία βοριάδων που θα είναι αρχικά ασθενείς και έπειτα μέτριοι. Ουσιαστικά όλη την ημέρα η Κυριακή θα είναι βροχερή και μάλιστα πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο σε Όλυμπο και Κίσσαβο θα χιονίσει. Στη Λάρισα την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 17 βαθμοί Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Μεγάλη Εβδομάδα

Προχωρώντας προς το Πάσχα η πρόγνωση σύμφωνα με τον κ. Τακούδη έχει ως εξής:

Μ. Δευτέρα με συννεφιές κατά διαστήματα, τοπικές ασθενείς βροχές, μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη της Λάρισας 17 βαθμοί, και βελτίωση προς το βράδυ, ενώ εξασθενούν οι βόρειοι άνεμοι.

Μ. Τρίτη με αραιές συννεφιές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει και πάλι στους 21 βαθμούς στην μέγιστη τιμή της, ενώ πρωινές ώρες θα είναι στους  8-9 βαθμούς, η ελάχιστη.

Μ. Τέταρτη με ηλιοφάνεια και μέγιστη θερμοκρασία σχεδόν 24 βαθμούς Κελσίου, συνοδεία ασθενών ανέμων.

Παρόμοιος  ο καιρός μέχρι την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι.

Από εκεί και έπειτα υπάρχει μια μεταβλητότητα του καιρού όπως μας επισημαίνει ο κ. Τακούδης, οπότε μας κάνει μια πρώτη εκτίμηση και όχι ακόμη πρόγνωση για τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση διαφαίνεται μια μικρή αλλαγή του καιρού με μια πρόσκαιρη αστάθεια από την Μ. Πέμπτη μέχρι και την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι.

Το Μ. Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα δεν μπορούν να προγνωστούν ακόμη με ασφάλεια λόγω της μεταβλητότητας που παρατηρείται, αλλά όλα δείχνουν ότι θα έχουμε καλές θερμοκρασίες της τάξεως των 21-24 βαθμών, και ίσως κάποιες συννεφιές και τοπικά μόνο φαινόμενα.

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article