Ελασσόνα

Ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο στην 6η Συνάντηση της Σχολής Γονέων

Η Ιερά Μητρόπολή αφουγκραζόμενη την αγωνία πολλών γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αποφάσισε να  αφιερώσει την 6η Συνάντηση της Σχολής Γονέων σ’ αυτό το επίκαιρο θέμα.

Καλεσμένος της 6ης συνάντησης είναι ο διαπρεπής επιστήμων, εξειδικευμένος σ’ αυτές τις επίπονες εξαρτήσεις, Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (ΕΕΜΔΕΔ), και διδάσκων στην Παιδοψυχιατρική Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Λάρισας. Ο κ. Σιώμος θα αναπτύξει το θέμα: «Εθισμός παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια: ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.»

Με δεδομένο ότι η πατρίδα μας βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο, η 6η συνάντηση μας δίνει την ευκαιρία, χωρίς να δαιμονοποιούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, να συζητήσουμε ειλικρινά και χωρίς προλήψεις τον τρόπο της ορθής χρήσης του διαδικτύου με κάποιον που γνωρίζει σε βάθος και την τεχνολογία, αλλά και τον τρόπο πρόληψης της παράχρησής της.

Σας αναμένουμε, λοιπόν, το Σάββατο 6 Απριλίου ε.ε. στις 7:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως προκειμένου να πληροφορηθούμε και να συζητήσουμε πάνω στις δυνατότητες της τεχνολογίας και στη σωστή χρήση της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Previous ArticleNext Article