Αθλητισμός

Ο επιμένων Οικονόμος νίκησε και τον Αμπελωνιακό

“Ο επιμένων νικά” στο “Γεώργιος Μητσιμπόνας”, με την ρήση να επιβεβαιώνεται στην σημερινή περίπτωση του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ο οποίος για 87 λεπτά “φλέρταρε” με την πρώτη βαθμολογική εντός έδρας απώλεια κόντρα στον αξιόμαχο Αμπελωνιακό (έδειξε ότι τον αδικεί η βαθμολογική του θέση) αλλά τελικά οι παίκτες του Νίκου Φώλλα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα όχι μία αλλά δύο φορές και διατηρήθηκαν στην κορυφή της Α’ DeTox Κατηγορίας, περιμένοντας πλέον αύριο τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που τους καταδιώκουν.
Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε στην μετριότητα, χωρίς ιδιαίτερες προϋποθέσεις για επίτευξη γκολ εκατέρωθεν, με εξαίρεση το σουτ του Βλαχάκη που έφυγε ελάχιστα άουτ (19′).Το σκηνικό άλλαξε ριζικά στην επανάληψη, με την πρώτη μεγάλη φάση να ανήκει στον Αμπελωνιακό (61′ ο Κυρίτσης από ιδανική θέση σούταρε στο δεξί δοκάρι του Δραχαλίβα).Ακολούθησαν δύο κλασσικές ευκαιρίες των γηπεδούχων (62′ κεφαλιά του Σεμερτζίδη, 66′ διαγώνιο σουτ του Στ.Δραχαλίβα), ενώ στο 67′ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κυρίτση ο Ν.Δραχαλίβας απέτρεψε το 0-1.
Από το σημείο εκείνο και μετά οι Τσαριτσανιώτες ενέτειναν την πίεσή τους και με “μοιραίο” τον Βλαχάκη έχασαν τρεις ευκαιρίες (71′ – 77′ – 79′), ενώ στο 81′ ο Καρκατσέλας εξουδετέρωσε σε κόρνερ, με εκπληκτική αντίδραση, κεφαλιά του Σεμερτζίδη που κατευθυνόταν στο δεξί του “Γ”.Ο “γόρδιος δεσμός” λύθηκε στο 87′ με διαγώνιο σουτ του Γιάννη Βλαχάκη που εξιλεώθηκε με τον τρόπο αυτό για τις προηγούμενες χαμένες ευκαιρίες του, ενώ στο 90’+2′ εκτελώντας απ’ευθείας συρτό φάουλ ο κορυφαίος των νικητών Στέφανος Σουγλής διαμόρφωσε το τελικό 2-0, εν μέσω αποθέωσης που γνώρισε από τους φιλάθλους των πρωτοπόρων.
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Αδάμο Κουκούλη και τους συνεργάτες του Γιώργο Πατέτσο – Δημήτρη Κοτούμπα, οι οποίοι δέχθηκαν τα συγχαρητήρια νικητών και ηττηθέντων.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας – Νίκος Καραμήτσιος): Ν.Δραχαλίβας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας (46′ Πάτσης), Σουγλής, Αυλογιάρης, Αθανασούλης, Ντάλλας (63′ Πούτας), Πεπκολάι, Σεμερτζίδης (90′ Μιφτάρι), Βλαχάκης, Στ.Δραχαλίβας.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Αλεξανδρής): Καρκατσέλας, Γκιόνα, Πάνου, Κολιός, Αλατάς, Αχ.Αλεξόπουλος, Κυρίτσης, Χατζούλης (63′ Μεσημέρης), Βούκιας (83′ Γκιόζι), Στ.Αλεξόπουλος, Πόνηρος (63′ Μπαρούτζας).
* Από τους παίκτες του Αμπελωνιακού, ο αρχηγός τους Αχιλλέας Αλεξόπουλος και ο τερματοφύλακας Θεόδωρος Καρκατσέλας αγωνίσθηκαν πέρυσι με τα χρώματα του Οικονόμου μετά την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής τον Απρίλιο, ενώ θητεία κατά το παρελθόν στην Τσαριτσάνη έχει και ο Βαγγέλης Κολιός. Παράλληλα, ο Φαλανιώτης Δημήτρης Αλατάς τέθηκε για δεύτερη φορά αντίπαλος των Τσαριτσανιωτών σε διάστημα δύο μηνών, καθώς στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος φορούσε την φανέλλα του ΠΑΟΛ Αβέρωφ.
Previous ArticleNext Article