Ελασσόνα

Ο Διονύσης Κουρομπίνας στο Δημοτικό Ξενώνα Καρυάς

Οι λόγοι που (προς το παρόν) δεν είχε θετική έκβαση από το Δ. Συμβουλιο του Δήμου μας η εκμίσθωση σε ιδιώτη επενδυτή.
Στις 15 Νοεμβρίου ήρθε προς συζήτηση θέμα για εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Καρυάς για 99 Χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή, με συμβολικό χρηματικό τίμημα και με τον υποψήφιο επενδυτή να θέλει να διαθέσει πάνω από 1.200.000 ευρώ για ανακαίνιση και διαμόρφωση του Ξενώνα.
Μετά από πολύωρη συζήτηση το θέμα δεν ψηφίστηκε (Δεν το ψήφισα και εγώ) και οι πραγματικοί λόγοι κατά την γνώμη μου είναι οι παρακάτω:
* Η εισήγηση του θέματος ήταν τουλάχιστον επιθετική, χωρίς καμία διάθεση ομόνοιας μιας και χρειαζόταν διευρυμένη πλειοψηφία.
*Στην αρχή της συζήτησης υπήρξαν φωνές από την συμπολίτευση πριν καλά καλά ακούσουμε την εισήγηση πως το θέμα δεν περνάει και δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο, πάμε στο επόμενο.
*Δεν υπήρχε μία φωτογραφία να δούμε όλοι την πραγματική κατάσταση του κτιρίου που έτσι και αλλιώς αν αφεθεί στην τύχη του θα καταρρεύσει και μία μακέτα πως θα είναι μετα την διαμόρφωση από τον επενδυτή.
* Σε ένα τέτοιο ζήτημα που ξέρεις εκ των προτέρων πως χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία δηλαδή 21 θετικών ψήφων, είναι ανεξήγητο να λείπει σύμβουλος της συμπολιτευσης αφού μπορεί να συμμετάσχει και να ψηφίσει και διαδικτυακά.
*Πρέπει να υπάρξει όρος ο οποίος να υποχρεώνει τον επενδυτή να διαθέσει το ποσό που θα συμφωνηθεί για την ανακαίνιση-διαμόρφωση του Ξενώνα για παράδειγμα στα 5 πρώτα χρόνια, σε αντίθετη περίπτωση λύνεται η σύμβαση.
Προσωπική μου άποψη είναι πως ο επενδυτής δεν έχει αντίρρηση με όλους τους όρους που προανέφερα.
Ίσως κινδυνεύει να χαθεί μία αξιόλογη επένδυση για την ευρύτερη περιοχή της Καρυάς, η οποία θα συμβάλει στην πολυπόθητη αξιοποίηση του Ολύμπου.
Η τελική ημερομηνία για να ενταχθούν σχετικά επενδυτικά σχέδια στον αναπτυξιακό νόμο είναι μέχρι 5 Δεκεμβρίου, οπότε αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε την περιοχή ας καλέσει σύντομα ΔΣ ο Δήμαρχος με τους αυτονόητους όρους που καθιστούν τις ενέργειες νόμιμες αλλά και ηθικές και μέσα σε κλίμα ομόνοιας να ψηφίσουμε θετικά ένα τόσο σημαντικό για την περιοχή θέμα.
Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της Καρυάς Κατσίβελο Νίκο για την ειλικρινή και αντικειμενική ενημέρωση.
Previous ArticleNext Article