Ελασσόνα

Ο Διονύσης Κουρομπίνας για τον πριβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Βρυζώστη

Μία ασφαλτόστρωση 1800. μέτρα θα μπορούσε να αναδείξει τουριστικά και να κάνει την ζωή των κτηνοτρόφων πολύ πιο εύκολη ενός ξεχασμένου τόπου.
Επίσης θα μπορούσε να γίνει τόπος προορισμού σχολείων για εκπαιδευτικούς σκοπούς από όλη την Θεσσαλία σε συνεργασία με το δικό μας Κ.Π.Ε. Ελασσόνας.
4 χιλιόμετρα ανατολικά του Δομενίκου. Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο βρίσκεται άλλο ένα αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο . Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Βρυζώστη που χρονολογείται από το 1515 μ.Χ.
Εκτός του ναού όμως ο επισκέπτης θα θαυμάσει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και ένας ανακατασκευασμένος νερόμυλος θα τον υποδεχτεί . Η κατασκευή του μύλου αυτή είναι ιδιαίτερη καθώς τα θεμέλια του είναι προσαρμοσμένα στη φυσική ροή του νερού που κυλά κυριολεκτικά απρόσκοπτα από κάτω του .
Ο νερόμυλος ανακατασκευάστηκε πριν 20 Χρόνια και διαμορφώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος.
Από τότε όμως δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από τις δημοτικές αρχές και ο χώρος πραγματικά ρημαζει με το κτίριο του νερόμυλου να βάζει νερά κινδυνεύοντας να καταστραφεί.
Το δε πάρκο που περιβάλει τον ναό είναι περίφρακτο , γεμάτο δέντρα και σημεία όπου μία οικογένεια μπορεί να περάσει μία ευχάριστη ημέρα, όμως έχουν καταστραφεί τα παγκάκια και τα κιόσκια.
Ένας τόπος που αξίζει επίσκεψης . Μία επίσκεψη που σίγουρα δικαιώνει την επιλογή της .
Ο Δήμος Ελασσόνας θα μπορούσε να συντάξει μελέτη ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του νερόμυλου ώστε να διασώσει να αξιοποιήσει ένα πραγματικά στολίδι της Επαρχίας μας χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει υπέρογκο ποσό μιας και υπάρχει ήδη καλή υποδομή και να διευκολύνει την πρόσβαση των κτηνοτρόφων στους σταύλους τους.
Previous ArticleNext Article