Ελασσόνα

Ο Δημήτρης Αβρανάς μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ σε εκδήλωση στον Αμπελώνα

Εκδήλωση με θέμα: «Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους!», διοργάνωσε χθες Παρασκευή στο χώρο του ΚΑΠΗ η ΚΟΒ Αμπελώνα του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Δημήτρη Αβρανά, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Ο  Δημήτρης  Αβρανάς τόνισε την αναγκαιότητα να βγει ενισχυμένο στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να «κοκκινίσουν» οι κάλπες στον Αμπελώνα.

Πιο αναλυτικά τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Από εδώ τον  Αμπελώνα  σας καλούμε να  σκεφτείτε καλά   τι  έχετε να αντιμετωπίσετε μετά τις 9 Ιούνη, αφού δηλαδή έχετε ψηφίσει στην κάλπη των ευρωεκλογών.

  • Να σκεφτούν οι αγρότες : Θα έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους; Θα έχουν  λεφτά στην άκρη για να μπορούν να ανταποκριθούν στο υπέρογκο κόστος παραγωγής; Θα γίνουν αντιπλημμυρικά προκειμένου  να μην καταστραφεί η σοδειά τους τον Σεπτέμβρη με την πρώτη βροχή;   Και αν τα παραπάνω ερωτήματα είναι αμφίβολο αν μπορούν να απαντηθούν  υπάρχει  κάτι που σίγουρα θα είναι εδώ στις 10 Ιούνη:  Κι αυτό είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ),  την οποία    ψήφισαν με τους ευρωβουλευτές τους και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
  • Θα είναιεδώ  το «σχέδιο ανασυγκρότησης»  της Θεσσαλίας που υλοποιούν  κυβέρνηση  και  Περιφέρεια.  Μπορεί ο βασανισμένος λαός του Αμπελώνα  να ξεγελαστεί από τα μεγάλα λόγια περί ανασυγκρότησης της περιοχής; Μπορεί να πέσει στην παγίδα που του στήνουν η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την Περιφέρεια, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ; Εχετε πλέον την πείρα να καταλάβετε την κοροϊδία. Γιατί η όποια ανασυγκρότηση δεν θα γίνει με κριτήριο τις δικές σας ανάγκες, τα δικά σας δικαιώματα. Ούτε πρόκειται να λύσει το άμεσο, επείγον πρόβλημα της επιβίωσής σας, της προστασίας από νέες καταστροφές.Οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι «αυτή η καταστροφή μπορεί να γίνει η μεγάλη ευκαιρία» δεν έχουν να κάνουν με το δικαίωμα του λαού να ζει και να δουλεύει χωρίς να κινδυνεύει κάθε ώρα και στιγμή η ζωή και η περιουσία του. Ο μόνος καημός τους είναι πώς θα αξιοποιηθεί σαν «ευκαιρία» η καταστροφή του τόπου σας, για να στήσουν τις μπίζνες τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας, των Κατασκευών, του αγροτοδιατροφικού τομέα, σε βάρος όμως των πραγματικών συμφερόντων και αναγκών του λαού. Εκεί στοχεύει και το masterplan των Ολλανδών, το οποίο βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της προστασίας της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, συνολικά της ζωής της λαϊκής πλειοψηφίας της Θεσσαλίας. Χαρακτηρίζεται από τη γνωστή επιζήμια αντίληψη «κόστους – οφέλους».
  •  Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι  ότι εδώ θα είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει διαμορφωθεί:Θα είναι εδώ η δουλειά ήλιο με ήλιο , οι χαμηλοί μισθοί, τα σχέδια για συνταξιοδότηση στα 70 .  Μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορούν οι εργαζόμενοι να δώσουν δύναμη στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, κόντρα στους μισθούς και στις συντάξεις – ψίχουλα, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσα από τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» της δουλειάς και της ζωής – λάστιχο. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν αντιμετωπίζει τη ζωή του λαού και τις ανάγκες του ως «κόστος». Είναι το κόμμα που είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή της πάλης για την οργάνωση της αντεπίθεσης, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες τους
  • Να σκεφτεί  όλος ο λαός  ότι  την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η γενικευμένη πολεμική προετοιμασία της ΕΕ, η «στροφή στην πολεμική οικονομία» όπως λένε οι αξιωματούχοι της, με τις στρατιωτικές δαπάνες που σπάνε κάθε ρεκόρ. Στις 10 Ιούνη η φρεγάτα «Υδρα» θα πλέει ακόμα στα νερά του πολέμου, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής της ΕΕ, χρεώνοντας καθημερινά τον λαό με μισό εκατομμύριο ευρώ. Με πιο δυνατό το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να ενισχύσει τη δική του παρέμβαση και εκεί που ψηφίζονται όλες αυτές οι πολεμοκάπηλες αποφάσεις της ΕΕ, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.
  •       Τις  λίγες  μέρες που απομένουν κάνουμε τη μέρα νύχτα και ανάποδα . Ολοι με πείσμα, σχέδιο και επιμονή  συμβάλλουμε να διακινηθεί πλατιά το ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ.  Να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε όλους αυτούς που καταλαβαίνουν την ανάγκη να βγει ακόμα πιο δυνατό, επειδή έτσι θα είναι πιο δυνατός ο λαός. Με τα ψηφοδέλτια στις συσκέψεις και τις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες και τις εξορμήσεις, σπίτι το σπίτι, χώρο τον χώρο δουλειάς, πρωτοστατούμε για να φτάσει το ΚΚΕ ακόμη πιο ψηλά. Για να σταλθεί πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης με πιο δυνατό ΚΚΕ.

Previous ArticleNext Article